Cum să faci corect piureul de cartofi, ca să fie fraged și pufos: secretele bucătarilor de top, dezvăluite

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Cum să faci corect piureul de cartofi, ca să fie fraged și pufos: secretele bucătarilor de top, dezvăluite
Cum să faci corect piureul de cartofi, ca să fie fraged și pufos: secretele bucătarilor de top, dezvăluite

Dacă doriți ca piureul de cartofi să fie de o calitate excelentă, este necesar să stăpâniți tehnologia corectă de preparare a acestuia. Iată cum să faci corect piureul de cartofi, ca să fie fraged și pufos: secretele bucătarilor de top, dezvăluite

Uneori, chiar și gospodinele experimentate ratează o parte importantă a gătitului, iar piureul de cartofi ajunge să fie tare, fără gust și neplăcut.

Piureul de cartofi are o textură mătăsoasă, impresionantă și este tare gustos! Pentru a obține o textură moale puteți folosi un zdrobitor de cartofi sau chiar o strecurătoare! Asta face un cartof foarte fin. Nu uitați să pasați întotdeauna cartoful cât este fierbinte sau altfel vă va fi greu să îl zdrobiți! Pentru a face cartoful mai rustic, puteți folosi chiar și o furculiță. 

Ingrediente:

500 g cartofi

2 linguri de unt topit sau ulei de măsline

1 lingură smântână grasă (opțional, dar recomandat)

Laptele proaspăt/ lapte degresat sau fără lactoză, pentru a regla textura

Sare și piper după gust

Care sunt secretele pentru ca piureul de cartofi să fie fraged și pufos?

 


Alegeți ingredientul esențial potrivit

Puteți pregăti un fel de mâncare în mod corespunzător, dar tot nu va fi de bună calitate. Acesta este riscul dacă nu aveți tipul potrivit de legume rădăcinoase.

Piureul de cartofi care este bogat în amidon este ideal. Se fierb bine, astfel încât piureul de cartofi să fie pufos și gustos.


Temperatura apei

Nu trebuie să neglijați o nuanță precum temperatura apei. Multe gospodine sunt obișnuite să pună imediat leguma rădăcinoasă în oală.

Dar bucătarii recomandă să așteptați ca apa să ajungă la punctul de fierbere înainte de a pune cartofii.

Acest lucru va lăsa mai mult amidon în cartofi, ceea ce va avea un impact pozitiv asupra gustului lor.

Sare

Acest ingredient trebuie, desigur, folosit, dar adăugarea intempestivă poate strica piureul de cartofi. Nu este indicat să sărați apa la începutul sau la mijlocul gătitului.

Este mai înțelept să așteptați până la finalul procesului.

Lapte

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să pasați cartofii cu un pasator. Apoi, laptele se încălzește puțin și se adaugă împreună cu untul. Piureul de cartofi este gustos și de bună calitate.

Dacă turnați laptele din frigider, veți fi neplăcut surprinși de culoarea pe care o va căpăta piureul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel