Rețeta de Girelle cu Nutella se face dintr-un aluat de biscuiți versatil care, datorită consistenței sale, se pretează să fie rulat. Acesta este, de fapt, baza rulourilor noastre de ciocolată sau de cafea. În acest caz, pentru un rezultat și mai delicios, se face în două versiuni, una light și una cu cacao.
Extrem de ușor de preparat, această ruladă este preferata copiilor și nu numai, perfecte pentru bufete și petreceri aniversare, pentru micul dejun și gustări savuroase.
Odată gata, aluatul de biscuiți se umple și se pune la frigider, girellele putând fi apoi pregătite chiar și cu câteva ore înainte și glazurate chiar înainte de a fi servite.
Haideți să descoperim împreună cum se prepară girelle cu Nutella.
Ingrediente
- 5 ouă medii
- 80 g de făină 00
- 130 g zahăr pudră fin
- 12 g cacao amară
- 1 linguriță extract de vanilie
- 1 vârf de cuțit de sare
- Nutella, după gust
- 100 g ciocolată neagră
Mod de preparare
Se separă gălbenușurile de albușurile de ou. Bateți gălbenușurile de ou cu aproape tot zahărul (lăsând o lingură deoparte) și cu vanilia. Amestecul trebuie să se dubleze, devenind ușor și spumos. Bateți albușurile cu un tel electric și adăugați treptat lingura de zahăr rămasă.
Albușurile trebuie să fie pufoase și lucioase.
Se încorporează treptat albușurile bătute în amestecul de gălbenușuri cu ajutorul unei spatule, cu mișcări de jos în sus.
Adăugați și făina cernută, amestecând constant pentru a nu dezmembra amestecul.
Împărțiți amestecul în două părți egale în două boluri diferite. Adăugați în unul dintre ele cacao cernută și un praf de sare și amestecați ușor. Tapetați o tavă de copt cu hârtie de copt și întindeți pe ea amestecul alb, nivelându-l bine. Se coace în cuptorul static la 180 de grade timp de aproximativ 8 minute.
Scoateți din cuptor, întindeți rapid amestecul de cacao deasupra.
Se nivelează bine și se introduce din nou în cuptor pentru încă 8-10 minute.
Scoateți aluatul de biscuiți din cuptor, răsturnați-l pe o foaie de hârtie de copt și întindeți Nutella pe toată suprafața.
Căldura aluatului va face crema să fie foarte fluid și ușor de întins.
Rulați aluatul de biscuiți cu ajutorul hârtiei de copt de dedesubt.
Formați un rulou, înfășurați-l cu aceeași hârtie de copt și lăsați-l să se odihnească în frigider cel puțin o oră.
Se ia din nou rulada, se taie în bucle de dimensiuni egale, cu lățimea de 3-4 cm.
Înmuiați baza rulourilor în ciocolată topită.
Așezați-le ușor pe o foaie de hârtie de copt până când ciocolata s-a uscat complet.
Poftă bună!
Sfaturi și variații
Girelle cu Nutella poate fi păstrată la temperatura camerei timp de 2-3 zile sub un clopot de sticlă.
Pot fi congelate într-o pungă alimentară timp de până la o lună.
Este indicat să dați celor două aluaturi de biscuiți aceeași grosime, altfel girellele nu vor avea straturi uniforme.
Odată gata, girellele trebuie umplute la cald și rulate imediat, pentru a nu se rupe la răcire.
Această ruladă poate fi făcută și cu un singur tip de aluat de biscuiți, alb sau negru, în loc de două culori. Puteți înmuia Nutella girelle în ciocolată albă sau cu lapte în loc de ciocolată neagră.
Le puteți umple cu produsele dumneavoastră preferate de tartinat sau chiar cu diverse gemuri de fructe.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News