Cum să faci Taci și Înghite, preparatul pe care doar în România îl mai poți mânca. I se mai spune și mămăligă în straturi

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Taci și Înghite, preparatul pe care doar în România îl mai poți mânca
Taci și Înghite, preparatul pe care doar în România îl mai poți mânca

Taci și înghite este un fel tradițional de mâncare, compus din mămăligă cu brânză în straturi și ou, coaptă la cuptor. Cum toate gospodinele au la îndemână ingredientele necesare acestui fel de mâncare, nu trebuie ratată această rețetă.  

Rețeta de taci și înghite e atât de săţioasă încât îţi ţine de foame o zi întreagă. Iată cum se face!

Ingrediente:

- 500 g mălai

- 200 gr brânză telemea oaie/vacă

- 80 gr piept de porc afumat/bacon

- 200 grame cârnați (la alegere)

- câteva jumări (opțional)

- 1 ou

- sare

Mod de preparare

 

Taci și înghite este o masă pe cât de simplă, pe atât de completă și de sățioasă. Popor iubitor de mămăligă din moși-strămoși, am învățat să o gătim în câte și mai câte feluri. Acest preparat tradițional îți va cuceri papilele gustative încă de la prima degustare și îi va impresiona pe musafiri.

Întâi și întâi, trebuie să preîncălzim cuptorul.

Punem apa cu sare la fiert. Între timp, tăiem cubulețe cărnurile și le punem la prăjit într-o tigaie încinsă în prealabil. Când apa dă în clocot, facem o mămăligă moale.

Vezi și: Chec pufos cu ciocolată, cu doar trei linguri de făină. Rețeta care face senzație pe Instagram. Încearcă-l și tu nu vei regreta!

Când carnea s-a perpelit, o scoatem într-un vas separat. Nu aruncăm grăsimea rămasă în tigaie. Cu ea o să ungem tava în care vom da la cuptor preparatul și, totodată, o vom folosi și la compoziție.

Ungem tava cu grăsimea din tigaie și punem un prim strat de mămăligă. Acesta nu trebuie sa fie foarte gros. Deasupra pune un strat de carne friptă în tigaie și încă un strat de mămăligă, unul de brânză, puțină untură, un strat de carne, unul de mămăligă, brânză. Și tot așa, strat după strat, până ce terminați ingredientele.

De preferat ar fi ca ultimul strat să fie de mămăligă, dar dacă nu aveți îndeajuns pentru un strat, puteți combina mămăliga cu carnea.

Ungem cu un ou bătut și dăm la cuptor cam 20-30 minute.

Se servește fierbinte, cu smântână rece.

Poftă bună!

Vezi și: Tort Cappuccino. Arată spectaculos și e perfect pentru o zi de naștere

 

-------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel