Chiar și o omletă poate fi preparată fără ouă! Faceți un aluat simplu pe bază de apă, făină de năut, ulei și condimente, precum și o umplutură care poate fi variată după gust. Autorul rețetei, Myrosya Shul, sfătuiește o combinație de porumb conservat și brânză, iar veganii pot folosi brânză tofu.
Ingrediente pentru omletă:
făină de năut - 75 grame,
apă - 100 ml,
sare și piper după gust,
condimentele preferate - după gust,
ulei de măsline - 30 ml.
Pentru umplutură:
brânză tare - 40 grame,
conservă de porumb - 80 grame.
Rețeta, pas cu pas
Se toarnă făina de năut într-un bol, se adaugă apă, un praf de sare, condimentele preferate, 1 lingură de ulei și se amestecă bine până se omogenizează.
Cea mai bună rețetă de cheesecake: un ingredient secret îl face deosebit de cremos
Se încinge o tigaie la foc moderat și se unge cu ulei. Turnați aluatul peste el și întindeți-l uniform pe toată suprafața cratiței.
Se prăjește aproximativ 2 minute până devine auriu, apoi se întoarce cu o spatulă pe cealaltă parte și se prăjește încă 1-1,5 minute. Transferă clătitele pe o farfurie.
Conopidă umplută cu carne și coaptă în cuptor, un preparat original, gustos și suculent
Răzuiește brânza pe răzătoarea medie și pun-o pe omletă împreună cu porumbul. Rulează clătitele și servește-le pe masă. Poftă bună!
------------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News