Cele mai puțin capricioase sunt legumele și fructele. Este suficient să le așezi într-un loc întunecat și răcoros (un dulap din apartament, un balcon umbrit, o pivniță sau un subsol dacă locuiești la curte). De exemplu, sfecla și morcovii ar trebui păstrate în afara frigiderului, în cutii cu nisip sau cutii de lemn cu ventilație.
Cartofii se păstrează cel mai bine în orice loc întunecat într-o plasă. Dacă fructele încep să se strice, nu trebuie să le aruncați: puteți face din ele compot sau gem pe care le veți păstra în borcane. De asemenea, le puteți felia și coace în cuptor, transformându-le în chipsuri crocante.
Chipsuri crocante din vinete și dovlecei. Un deliciu culinar cu doar 70 de calorii
Cum să păstrezi carnea, mezelurile și legumele dacă, de câteva zile, nu este curent. Trucuri care nu dau greș niciodată
Cârnații, mezelurile și cașcavalul trebuie învelite în hârtie, apoi într-un prosop și puse într-un recipient metalic, bine acoperit cu un capac. Dacă afară este răcoare, atunci lăsați recipientul pe balcon. Dacă este cald, ar fi bine să depozitați produsele în pivniță, dacă locuiți la curte, sau în cea mai rece cameră din apartament.
De asemenea, puteți face conserve din carne și pește. Un alt truc, folosit de bunicile noastre este următorul: tăiați carnea în bucăți, pe care le puneți în borcane.
Ce să faci cu fructele și legumele cumpărate de la magazin, pentru a scoate toate „chimicalele"
Deasupra turnați apă cu sare: la jumătate de litru de apă puneți 10 linguri de sare. Înainte de utilizare, produsele trebuie spălate bine în apă curgătoare.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News