Cum să păstrezi carnea, mezelurile și legumele dacă rămâi fără curent zile întregi. Trucuri care nu dau greș niciodată

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Cum să păstrezi carnea, mezelurile și legumele dacă, de câteva zile, nu este curent. Trucuri care nu dau greș niciodată
Cum să păstrezi carnea, mezelurile și legumele dacă, de câteva zile, nu este curent. Trucuri care nu dau greș niciodată

Ce se întâmplă dacă, de câteva zile nu ai energie electrică, iar frigiderul este plin cu carne și mezeluri? Există mai multe trucuri, care te ajută să prelungești perioada de valabilitate a anumitor produse pentru câteva zile sau chiar săptămâni.

Cele mai puțin capricioase sunt legumele și fructele. Este suficient să le așezi într-un loc întunecat și răcoros (un dulap din apartament, un balcon umbrit, o pivniță sau un subsol dacă locuiești la curte). De exemplu, sfecla și morcovii ar trebui păstrate în afara frigiderului,  în cutii cu nisip sau cutii de lemn cu ventilație.

"Metoda Palmei": Cea mai rapidă, ușoară și interesantă strategie pentru a scăpa de excesul de greutate

Cartofii se păstrează cel mai bine în orice loc întunecat într-o  plasă. Dacă fructele încep să se strice,  nu trebuie să le aruncați: puteți face din ele compot sau gem pe care le veți păstra în borcane. De asemenea, le puteți felia și coace în cuptor, transformându-le în chipsuri crocante.

Chipsuri crocante din vinete și dovlecei. Un deliciu culinar cu doar 70 de calorii

Cum să păstrezi carnea, mezelurile și legumele dacă, de câteva zile, nu este curent. Trucuri care nu dau greș niciodată

 

Cârnații, mezelurile și cașcavalul trebuie învelite în hârtie, apoi într-un prosop și puse într-un recipient metalic, bine acoperit cu un capac. Dacă afară este răcoare, atunci lăsați recipientul pe balcon. Dacă este cald, ar fi bine să depozitați produsele în pivniță, dacă locuiți la curte, sau în cea mai rece cameră din apartament.

Cum putem scăpa de furnicile din casă cu un insecticid natural, făcut în bucătărie: Bicarbonatul și lămâia au concurență

De asemenea, puteți face conserve din carne și pește. Un alt truc, folosit de bunicile noastre este următorul: tăiați carnea în bucăți, pe care le puneți în borcane.

Ce să faci cu fructele și legumele cumpărate de la magazin, pentru a scoate toate „chimicalele"

Deasupra turnați apă cu sare: la jumătate de litru de apă puneți 10 linguri de sare. Înainte de utilizare, produsele trebuie spălate bine în apă curgătoare.  

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel