De la o cefalee tensională la o migrenă, diferitele dureri de cap persistente necesită consult medical dar, mai ales în cazurile de durere uşoară, nu este întotdeauna necesar să apelezi la medicamente pentru a le pune capăt şi pentru a te simţi mai bine. Vrei să știi cum să scapi de o durere de cap rapid și fără pastile? Nu rata acest articol StiriDiaspora.ro și descoperă câteva trucuri simple și remedii casnice cu care să-ți găsești alinare.
Aplicați comprese reci
Când durerea de cap nu este concentrată într-o anumită zonă, dar are ca rezultat o senzație de balonare și disconfort general, punerea pe frunte și tâmple a unui mic prosop înmuiat în prealabil în apă rece (nu cu gheață) vă poate oferi o vindecare imediată.
Faceți exerciții de relaxare
Uneori, declanșarea unei dureri de cap este o situație stresantă care durează mult timp fără ca tu să-ți dai seama. Câteva minute să faci exerciții simple inspirate din yoga de bază, cum ar fi Lotus, și să respiri adânc, pot aduce calmul înapoi și durerea să dispară.
Faceți masaje pentru a scăpa de durerea de cap
Îndepărtarea durerii de cap prin masaj este un remediu natural simplu și eficient. Dacă ai pe cineva care ți-l poate oferi, roagă-l să maseze ușor zona de la baza gâtului până la umeri timp de câteva minute pentru a ameliora tensiunea acumulată în mușchiul trapez.
De asemenea, puteți face un automasaj, apăsând ușor tâmplele cu vârful degetelor în timp ce faceți mișcări circulare și ținând degetele mari chiar în spatele urechilor.
Întinde-ți gâtul
Dacă te doare capul și observi și rigiditate la gât și spate, încearcă să faci câteva exerciții simple care constau în întinderea mușchilor din zona respectivă, ameliorând presiunea de la baza craniului.
Relaxează-te în timp ce apleci capul înainte, încercând să-ți atingi bărbia de piept. Fă-o încet în timp ce respiri adânc și repetă de cel puțin trei ori. Apoi, faceți mișcarea opusă, adică aduceți încet capul înapoi. În cele din urmă, întindeți și mușchii laterali (sternocleidomastoidian) prin îndoirea gâtului la dreapta și la stânga.
Faceți presopunctură
Îndepărtarea durerii de cap prin apăsarea cu mâna este, de asemenea, posibilă. Presopunctura este o tehnică străveche, bazată pe medicina tradițională chineză, care se bazează pe aplicarea presiunii în anumite puncte ale corpului pentru a îmbunătăți circulația, a reduce procesele inflamatorii și a ameliora tensiunea.
Vrei să știi unde să apeși pentru a elimina durerea de cap? Într-adevăr, există puncte de presopunctură pentru a elimina durerea de cap. Este așa-numitul punct Hegu, care se găsește pe fiecare mână, în spațiul dintre baza degetului mare și arătător. Apăsați chiar acolo cu degetul mare al celeilalte mâini timp de câteva secunde sau câteva minute și repetați pe mâna opusă. Nu pierzi nimic încercând. De fapt, există numeroase studii, compilate de reviste precum Journal of Pain and Symptom Management care analizează eficacitatea presopuncturii împotriva diferitelor afecțiuni.
Bea suficientă apă
Uneori, durerile de cap sunt un răspuns al organismului la deficiențe sau la situații nefavorabile de mediu. O durere de cap poate fi unul dintre primele simptome ale deshidratării.
Uneori, mai ales iarna, nu simțim nevoia să bem lichide, dar corpul nostru are nevoie de ele. Dacă te doare capul, gândește-te dacă ai băut suficientă apă în timpul zilei. Dacă nu, remediul este simplu. Luați lichide: apa, sucuri, ceaiuri, etc .
Trage un pui de somn scurt
Insomnia și alte tulburări de somn sau doar oboseala acumulată pot sta în spatele unei dureri de cap enervante. Încearcă să te odihnești și să dormi timp de 20 până la 30 de minute și această practică simplă te va face să te simți mai bine.
Practicați respirația controlată
De fapt, respirația într-o manieră controlată, concentrându-se pe simplul fapt că oxigenul pătrunde și iese din plămâni, este o tehnică de relaxare care poate ajuta și la reducerea durerilor de cap. Inspirați încet și profund și expirați încet.
Faceți o baie cu apă caldă
Dacă după o zi grea își face apariția durerea de cap, o baie relaxantă cu apă călduță și spumă abundentă poate fi o soluție simplă și plăcută care te lasă să te simți ca nou.
Scapă de durere cu o plimbare
Limpezirea minții pentru câteva minute este un remediu străvechi și eficient pentru durerile de cap. S-ar putea ca pur și simplu deconectându-vă în timp ce mergeți câteva minute și vă bucurați de aer liber, puteți reduce durerea de cap sâcâitoare.
Evitați stimulii de lumină
Reducerea luminilor din jurul tău sau chiar să stai în întuneric și ferit de zgomot este o opțiune bună, mai ales dacă scopul este să scapi de o migrenă.
Aerisiți camera
Aerisirea încăperilor casei zilnic și pentru câteva minute (iarna) este o măsură de bază care contribuie la o sănătate bună în general.
Poate că motivul durerii de cap este aerul „înfundat” care nu a fost suficient de reînnoit. Odihnește-te câteva minute și profită de ocazie pentru a deschide ferestrele și a aerisi camera.
Evitați să nu mâncați timp îndelungat
Uneori, soluția la un sentiment de disconfort este foarte simplă. Oboseala și durerile de cap pot fi cauzate de o lipsă de energie care face ca organismul nostru să nu-și poată îndeplini corect funcțiile de bază. Dacă nu ai mâncat de multe ore, rezultatul poate fi o durere de cap, care va dispărea odată cu aportul necesar de alimente sănătoase.
Remedii naturiste pentru a elimina durerile de cap
Nu putem uita de medicina naturală pentru a ne îmbunătăți sănătatea. Din acest motiv, se recomandă și folosirea unor plante medicinale pentru durerile de cap, fie în infuzie, ulei esențial sau alte forme.
Ceai de ghimbir
Rădăcina plantei de ghimbir are proprietăți analgezice și antiinflamatorii, așa că prepararea unei infuzii cu coaja sa este un remediu grozav de casă pentru durerile de cap severe și o alternativă bună la medicamente.
Infuzie de tei
Teiul este o altă plantă medicinală care este un aliat excelent atunci când vine vorba de combaterea durerilor de cap. Proprietățile sale calmante împotriva nervozității sunt cunoscute dar, ca și în cazul precedent, este un analgezic natural eficient împotriva durerilor ușoare.
Ulei esențial de rozmarin
Uleiul de plante de rozmarin îmbunătățește circulația și ameliorează durerea, motiv pentru care uleiul esențial de rozmarin este o alternativă naturală bună la durerile de cap. Se diluează câteva picături în ulei de măsline sau de migdale și se umezesc două bile de vată în amestec. Pune-le acolo unde observi că durerea este concentrată, de exemplu, în tâmple, și lasă proprietățile analgezice ale rozmarinului să-și facă efectul.
Lavandă
Lavanda este, de asemenea, o plantă al cărei ulei esențial este bun atunci când vine vorba de combaterea durerilor de cap. Punerea unor pliculețe aromate cu lavandă în zona de lucru și de asemenea în zona de odihnă va ajuta la reducerea durerii. Diluează câteva picături de ulei esențial de lavandă într-un alt ulei vegetal (de exemplu de măsline) și întinde amestecul pe degete. Folosiți-vă mâinile pentru a masa ușor baza craniului, în spatele urechilor și pe picioare, pentru a reduce tensiunea și durerea.
Alimente pentru a scăpa de durerile de cap
Pe lângă plantele medicinale, există și anumite alimente care ajută la ameliorarea durerilor de cap.
Nuci
Oboseala și epuizarea pot apărea împreună cu durerea de cap și în acest caz, luarea unei cantități mici de nuci poate ajuta la o recuperare rapidă. Cele mai bune sunt migdalele și alunele pentru conținutul lor ridicat de magneziu, un mineral a cărui deficiență este asociată cu dureri de cap frecvente.
Spanac
Lipsa anumitor nutrienți poate fi originea durerii și, după cum am spus, aportul adecvat de magneziu ajută la prevenirea și ameliorarea durerilor de cap. Spanacul este o sursă naturală a acestui micronutrient și luarea lui în vremuri în care durerea de cap te însoțește și se pare că nu vrea să plece, poate fi soluția.
Miere și lămâie
Pentru o durere de cap încercați să amestecați sucul de la o lămâie cu o lingură de miere. Proprietățile antiseptice și calmante ale mierii împreună cu vitamina C a lămâii vă vor oferi îmbunătățirea de care aveți nevoie.
Acest articol este doar informativ! StiriDiaspora.ro nu are puterea de a prescrie niciun tratament medical sau de a face niciun tip de diagnostic. Vă invităm să consultați un medic în cazul prezentării oricărui tip de afecțiune sau disconfort.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News