Cum să slăbești fără să te ÎNFOMETEZI: Șase TRUCURI pentru rezultate IMEDIATE

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Au trecut deja două luni de la planul pentru Noul An şi încă nu ai reuşit să îţi schimbi stilul de viaţă sau să te ţii de dietă? Nu e nimic! Iată şase sfaturi simple de la specialişti care te vor ajuta să schimbi treptat modul în care mănânci: 

1. Gândeşte pozitiv despre alimentaţia sănătoasă

Mintea noastră poate fi o piedică uneori când vine vorba de a schimba vechile obiceiuri alimentare, cu atât mai mult când ne dorim să începem o dietă nouă. Parcă toate poftele vin deodată şi te trezeşti deodată dând iama în dulciuri sau în mâncăruri de tip fast food. Însă tocmai aici e problema. În loc să te gândeşti constant la lucrurile la care trebuie să renunţi în timpul dietei, gândeşte-te mai bine la mâncărurile delicioase pe care le vei descoperi pe parcurs precum fructe, legume, peşte, nuci şi seminţe. Poate sună descurajator în primă fază, dar combinaţiile din aceste ingrediente chiar pot fi foarte delicioase dacă ştii să le prepari.

2. Ţine un jurnal al dietei

Dacă nu suntem conştienţi de ceea ce mâncăm, este foarte uşor să exagerăm. Un jurnal te poate ajuta să ţii evidenţa alimentelor pe care le consumi într-o zi. Poţi nota totul într-un carnet, o aplicaţie mobilă sau chair să faci poze mâncărurilor tale pentru a avea o imagine concretă a ceea ce mănânci. Cheia este să fii sincer cu tine şi să te ţii de jurnal pentru câteva săptămâni.

3. Planifică-ţi alimentaţia

Acum că am stabilit importanţa unui jurnal în călătoria ta spre un nou stil de viaţă, ai nevoie şi de o ,,agendă" a alimentaţiei sau clasica listă de cumpărărturi. Planificând mesele pentru următoarea săptămână te poate ajuta să te decizi asupra produselor pe care trebuie să le cumperi. Astfel, când vei merge la magazin vei şti exact ce îţi trebuie şi îţi vei umple coşul doar cu alimente sănătoase, care te vor feri de micile excese.

4. Savurează fiecare masă

Poate, pe grabă, ni se întâmplă adesea să terminăm de mâncat înainte să ne dăm seama, iar peste o oră sau două simțim din nou senzația de foame. Asta deoarece creierul nostru are nevoie de cel puțin 20 de minute să își dea seama dacă am mâncat destul, spun nutriționiștii. Așadar, asigură-te că atunci când te așezi la masă ai destul timp să mesteci mâncarea și chiar să simți gustul, textura și mirosul ei. Nu doar că te vei bucura mai mult de mâncare, dar te vei asigura astfel că te-ai hrănit corespunzător.

5. Bea mai multe lichide

Un sfat cât se poate de vechi, dar pe atât de actual. Oferă-i un mic ajutor corpului tău în lupta cu kilogramele în plus și ai grijă să te hidratezi mereu. Dacă nu poți să consumi doi litri de apă în fiecare zi, apelează la ceaiuri sau supe. Ambele sunt variante sănătoase care nu doar că te vor ajuta sa menţii aportul de apă din corp, dar vei beneficia şi de proprietăţile plantelor sau de vitaminele legumelor folosite.

6. Fă paşi mici

Îţi aduci aminte cum am început articolul? Exact! Cu paşi mici pentru rezultate mari. Schimbările majore şi bruşte nu te ajută mereu să vezi rezultate pe măsură. De multe ori trebuie să îţi atingi scopul încetul cu încetul. Cu alte cuvinte, nu trebuie să tai dintr-o dată orice urmă de zahar, grăsimi sau calorii. Pentru început, asigură-te că începi ziua cu un mic dejun sănătos sau încearcă să faci puţină mişcare. O plimbare, câteva minute de stretching sau pilates, etc.

 

Schimbarea stilului de viaţă nu trebuie să reprezinte o corvoadă, ci trebuie să vină firesc, fără ,,şocuri" pentru mintea şi corpul tău. Stabileşte-ţi propriul ritm pentru asta şi fă câte o mică schimbare în fiecare zi!

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel