Cuplu de români din Italia, evacuat din apartamentul ocupat ilegal

Cristina Iacob |
Data publicării:
Sursă foto: latinaoggi.eu
Sursă foto: latinaoggi.eu

Carabinierii din Anzio, împreună cu NAS din Roma, au desfășurat o amplă operațiune de control în districtul Sandalo, soldată cu evacuarea unei proprietăți ocupate ilegal, arestarea a patru persoane pentru diverse infracțiuni și descoperirea unor furturi de energie electrică în valoare de peste 43.700 de euro.

Carabinierii din cadrul Compagniei di Anzio, împreună cu carabinierii NAS din Roma, au desfășurat o acțiune amplă de control teritorial în districtul Sandalo, cu scopul de a preveni și combate ilegalitățile. Operațiunea a inclus evacuarea unei proprietăți ocupate ilegal, în cooperare cu alte forțe de ordine, conform directivelor Ministerului de Interne pentru combaterea ocupărilor ilegale și a fenomenelor de degradare urbană.

În timpul acțiunii, forțele de ordine au reținut patru persoane. Prima a fost acuzată de evadare, fiind găsită în afara locuinței unde se afla în arest la domiciliu, fără autorizație din partea autorităților. Celelalte trei persoane au fost acuzate de furt de energie electrică, după ce s-a descoperit că foloseau electricitate ilegal printr-o conexiune directă la rețeaua publică, fără a avea contor.

De asemenea, carabinierii din Nettuno au pus în aplicare un decret de sechestru preventiv asupra unei clădiri cu două etaje, emis de judecătorul de pace din Albano Laziale la solicitarea Parchetului din Velletri. Clădirea, ocupată ilegal de un bărbat și o femeie de naționalitate română, a fost evacuată, iar proprietatea a fost returnată deținătorilor de drept.

Tehnicienii ENEL au deconectat șapte proprietăți nelocuite care foloseau energie electrică ilegal, prejudiciul fiind estimat la peste 43.700 de euro.

NAS Carabinieri au inspectat și două unități comerciale din zonă. Într-un supermarket s-au aplicat amenzi de 3.000 de euro pentru nerespectarea normelor HACCP și deficiențe de igienă, iar un bar a fost sancționat cu 2.000 de euro pentru abateri similare.

În cadrul patrulărilor, carabinierii au verificat 42 de persoane, dintre care mai multe aveau antecedente penale, și 19 autovehicule.

-------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel