În urmă cu treizeci de ani, în 1993, doi români au ucis cu un topor o bătrână din Soltvadkert, apoi au jefuit-o, a anunțat joi purtătorul de cuvânt al Parchetului Județean Bács-Kiskun.
Potrivit rechizitoriului, cei doi români, un bărbat și o femeie, au lucrat ca muncitori sezonieri în Soltvadkert, unde au cunoscut-o pe viitoarea victimă, care locuia singură, a spus Marianna Négyessynné Bodó.
După moartea soțului, femeia vânduse uneltele folosite pentru cultivarea strugurilor și avea astfel o sumă mai mare de bani. După ce românii au fost concediați de către angajatorul lor în septembrie 1993, nu mai aveau unde trăi. Prin urmare au decis să încerce să obțină bani de la bătrâna pe care au ucis-o, scrie maszol.ro.
În seara zilei de 30 septembrie 1993, femeia din Soltvadkert l-a lăsat să intre în casă pe cei doi români, pe care îi cunoștea și au început să vorbească și să bea.
Victima, lovită de român cu un topor în cap
Bărbatul a atacat-o apoi pe bătrână cu o sticlă de suc, lovind-o de mai mute ori în cap. Victima s-a prăbușit, pierzându-și cunoștința. Cuplul a percheziționat apartamentul și a găsit poșeta femeii. Între timp femeia, întinsă pe podeaua din bucătărie, a dat semne de viață, așa că românul a lovit-o în cap cu un topor de cel puțin trei ori cu mare forță. Bătrâna a murit pe loc.
Cuplul s-a întors în România în acea noapte cu 350.000 HUF în numerar (4.547,20 RON), unde au cheltuit banii. Făptașii au rămas necunoscuți în acel moment.
"ADN-ul găsit pe mucul de țigară lăsat la fața locului a devenit unul dintre probele importante pentru procesul penal, care a fost redeschis în septembrie 2020. Cu ajutorul AND-ului s-a putut în sfârșit identificarea făptuitorului", a declarat, Gyula Bogdány, șeful adjunct al secției penale a Sediului Poliției Județene Bács-Kiskun.
Datorită muncii persistente a poliției și dezvoltării instrumentelor și oportunităților tehnice, s-a putut identifica autorii suspecți, o femeie de 51 de ani și un bărbat, a spus Gyula Bogdány.
În declarația sa de joi, parchetul județean a subliniat că pedeapsa cazului de omor din culpă, care este considerat a fi de câteva ori mai grav, nu a expirat.
Parchetul îi acuză pe cei doi români de omor săvârșit cu deosebită cruzime în scop de profit. Tribunalul Kecskemét va decide asupra vinovăției femeii arestate și a bărbatului reținut în străinătate într-un alt dosar.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News