Zbor Viena - București, anulat din cauza unui român: Nimeni nu înțelege cum a putut ajunge în avion

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Cursă aeriană Viena - București, anulată din cauza unui român. Pasagerul a fost dat jos, iar aeronava, verificată. Sursa foto: freepik.com
Cursă aeriană Viena - București, anulată din cauza unui român. Pasagerul a fost dat jos, iar aeronava, verificată. Sursa foto: freepik.com

Un zbor de la Viena la București a fost, marți seară, 25 iulie 2023, după ce un pasager clandestin, cetățean român, a fost predat poliției, iar aeronava a fost supusă unui control de securitate.

Un avion Austrian Airlines (AUA) ar fi trebuit să zboare, marți, 25 iulie 2023, din Viena spre București. Unul dintre pasageri însă nu avea bilet pentru zborul în cauză.

Echipajul de zbor a escortat „pasagerul clandestin” de la bord. "La poartă, cetățeanul român a fost predat autorităților. El nu a opus rezistență în fața polițiștilor", a declarat purtătorul de cuvânt al poliției, Raimund Schwaiglehner, pentru PULS 24. De asemenea, un control a scos la iveală că bărbatul nu avea antecedente penale, potrivit autorităților.

"În urma incidentului, întreaga aeronavă a fost supusă unui control de securitate amănunțit de către personalul aeroportului și polițiști. Un proces standard care se desfășoară întotdeauna atunci când autoritățile sunt implicate”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției, Raimund Schwaigerlehner, despre operațiunea de pe aeroportul din Viena.

„Nu a existat niciodată vreun pericol pentru că bărbatul a trecut anterior prin controlul  securitate”, a spus purtătorul de cuvânt al companiei aeriene.

 

Zborul a fost anulat

 

Modul în care românul de 35 de ani a reușit să treacă prin controlul de la poarta aeroportului fără un bilet valabil este „în prezent subiectul investigațiilor”, a spus Raimund Schwaigerlehner purtătorul de cuvânt al poliției.

Din cauza verificării, avionul nu a mai putut decola marți seara. Pasagerii au fost preluați de o altă aeronavă miercuri dimineață. Între timp, toată lumea a ajuns la București, a anunțat miercuri AUA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel