Cutremur de 5 grade în Italia. Oamenii au ieșit în stradă, speriați

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:
Un cutremur a avut loc în România, marți seară. Este al patrulea seism de când a început luna
Un cutremur a avut loc în România, marți seară. Este al patrulea seism de când a început luna

Un cutremur puternic, de 5 grade pe scara Richter a avut loc în Italia.

Un cutremur cu magnitudinea 5,0 a fost înregistrat în provincia Cosenza, potrivit site-ului Institutului Național de Geofizică și Vulcanologie. Cutremurul a fost resimțit și în Puglia.

Cutremurul a avut epicentrul la aproximativ trei kilometri de orașul Pietrapaola, din provincia Cosenza și s-a produs la o adâncime de 21 de kilometri.

Seismul a generat foarte multă frică printre oameni, pentru că au simțit pământul tremurând sub picioare și au ieșit speriați în stradă. Deocamdată nu există informații despre pagube materiale sau victime.

Cutremurul a avut loc la ora locală 21:43 - ora Italiei. 

Cutremur de cinci grade pe scara Richter în Cosenza

 

„Eram pe stradă. În Cosenza cutremurul a fost resimțit mai puțin puternic decât în ​​alte părți ale zonei. Nu există situații alarmante în orașul nostru”, a declarat primarul din Cosenza, Franz Caruso, pentru Rainews. „Știu că au existat situații de panică mai mare în jurul orașului Cosenza, dar în acest moment nu există situații alarmante”.

„Nu s-au primit rapoarte de avarie sau cereri de asistență la sălile de operațiuni ale pompierilor. Sunt verificări în curs”: a scris serviciul de pompieri pe platforma X. 

Directorul Protecției Civile din Calabria, Domenico Costarella, a declarat pentru RaiNews: „Am început deja verificări cu primarii municipiilor implicate, eu urmează să coordonez activitățile. În curând vom avea o imagine mai bună a situației. Cutremurul s-a resimțit puternic în Calabria, în provinciile Vibo, Catanzaro și Reggio Calabria. Mergem să vedem dacă s-a produs vreo pagubă, am început imediat recunoașterea: am vorbit cu primarul din Pietrapaola, e clar că este multă frică”.

Nici la ora 22:40, ora Italiei, la momentul scrierii acestei știri, oamenii nu au intrat în case pentru că seismul s-a simțit extraordinar de puternic. Oamenii se tem că ar putea urma replici ale cutremurului. 

În Italia, cutremurele se produc la suprafață și sunt adesea simțite mult mai intens decât cutremurele din România, cele din zona Vrancea, acolo unde de obicei au loc la adâncimi mult mai mari. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel