Cutremur de magnitudine 3,2 în Italia. Oamenii au ieși în străzi: "Un vuiet, ca un tunet"

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Cutremur de magnitudine 3,2 în Italia. Oamenii au ieși în străzi: "Un vuiet, ca un tunet"
Cutremur de magnitudine 3,2 în Italia. Oamenii au ieși în străzi: "Un vuiet, ca un tunet"

Un cutremur cu magnitudinea 3,2 a avut loc la ora locală 2:18 dimineața. Locuitorii adormiți au fost brusc treziți din somn de un zgomot puternic, descris de unii ca un "vuiet, ca un tunet".

Epicentrul se afla la șase kilometri sud-est de Pozzuoli, iar hipocentrul la o adâncime de trei kilometri, potrivit Institutului Național de Geofizică și Vulcanologie (INGV).

„S-a auzit înainte de cutremur un vuiet ca un tunet”, spune cineva conform Il Messaggero.

Cutremurul a generat panică printre localnici, mulți ieșind în grabă pe străzi în căutarea unui loc sigur. Cu toate acestea, până în acest moment, nu au fost raportate pagube materiale sau persoane rănite. Autoritățile locale monitorizează situația cu atenție pentru a evalua eventualele consecințe pe termen scurt și pentru a se asigura că nu există riscuri suplimentare.

Acest eveniment seismic nu este izolat în regiunea Campi Flegrei. În zilele recente, zona a fost martora unui roi de cutremure, cel mai semnificativ având loc marți, 2 iulie. Într-un interval de doar patru minute, patru cutremure au fost înregistrate, începând cu unul cu magnitudinea de 2,9, urmat de alte mișcări telurice mai mici. Chiar și aceste cutremure mai mici au stârnit îngrijorare în rândul locuitorilor din Pozzuoli și din împrejurimi, fără a cauza însă vreun daună semnificativă.

Observatorul Vesuvian din Campi Flegrei a monitorizat cu atenție activitatea seismică în această regiune activă din punct de vedere geologic. Localnicii sunt deja obișnuiți cu roii de cutremure periodice, însă fiecare nou eveniment este primit cu o combinație de neliniște și reziliență. Autoritățile locale au reamintit locuitorilor importanța pregătirii pentru astfel de situații și respectarea măsurilor de siguranță.

Comunitatea din Campi Flegrei rămâne vigilentă și determinată să facă față provocărilor naturii într-o zonă cunoscută pentru activitatea sa seismică. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel