Cutremur în Italia, resimțit de populație, vineri după amiază 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
Cutremur în Italia: Șoc de 3,4 grade în timpul nopții. Oameni au ieșit pe străzi de frică
Cutremur în Italia: Șoc de 3,4 grade în timpul nopții. Oameni au ieșit pe străzi de frică

Un cutremur a lovit zona Napoli din Italia. 

Un cutremur cu magnitudinea 4 a zguduit vineri, la ora locală 13:46, zona Campi Flegrei din apropierea oraşului italian Napoli, în timp ce activitatea seismică în caldera vulcanică continuă, relatează agenţia ANSA.

Cutremurul, care s-a produs la o adâncime de patru kilometri, fiind unul de suprafață, a fost resimțit mai intens de populație în mai multe districte din Napoli.

Zona vulcanică Campi Flegrei (Phlegrean Fields, în limba engleză) este afectată în prezent de un episod bradiseismic, sau de ridicarea solului, iar în ultimele luni au avut loc o serie de cutremure.

Departamentul de Protecţie Civilă a declarat că nu au fost raportate pagube în urma cutremurului de vineri.

Ministrul Protecţiei Civile, Nello Musumeci, a numit un comisar special în zona Campi Flegrei, pentru a se ocupa de măsurile de prevenire a riscurilor.

Dezvoltare haotică în zonă. Autoritățile avertizează că ar putea urma mari probleme

 

Ministrul a criticat modul în care a fost permisă dezvoltarea urbană în regiune. "Guvernul oferă mai mult decât se cuvine în Câmpia Flegrei, unul dintre cei mai periculoşi şi complecşi vulcani din lume'', a declarat oficialul luna trecută.

"Apar responsabilităţi extrem de grave, atât pe termen lung, cât şi mai puţin lung, care implică toate organismele, începând cu guvernul regional şi municipalităţile vizate - Napoli, Pozzuoli şi Bacoli", a adăugat ministrul.

"A fost autorizată o dezvoltare urbană nerezonabilă, haotică şi neglijentă, iar pericolele iminente din zonă nu au fost niciodată luate în considerare. Cei care trebuiau să supravegheze nu au făcut acest lucru", a subliniat Nello Musumeci.

Zona Campi Flegrei, lovită frecvent de cutremure în ultima perioadă

 

Campi Flegrei, considerat cel mai mare super-vulcan activ din Europa, este lovit de ceva timp de numeroase cutremure de magnitudine mică.

În mai, zona a fost zguduită de cele mai violente seisme din ultimii 40 de ani, cel mai puternic dintre ele având magnitudinea 4,4.

În urma cutremurelor din mai, guvernul de la Roma a introdus noi măsuri pentru reducerea riscului seismic şi a anunţat planuri pentru o posibilă evacuare a zonei.

Citește și Cutremur de suprafață în Italia, urmat de mai multe replici. Seismul a fost resimțit de populație 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel