Cutremur puternic în Italia. Seismul de 3,9 grade s-a simțit în mai multe localități

Cristina Iacob |
Data publicării:

Un cutremur cu magnitudinea 3,9 pe scara Richter a zguduit marți după-amiază regiunea Calabria, cu epicentrul în Marea Ionică de Nord, în apropiere de Cosenza.

Un cutremur cu magnitudinea de 3,9 pe scara Richter a avut loc marți după-amiază în Calabria, fiind resimțit în întreaga regiune, precum și în Puglia. Potrivit Institutului Național de Geofizică și Vulcanologie (INGV), seismul s-a produs la ora 14:47, ora Italiei, având epicentrul în Marea Ionică de Nord, în largul coastei provinciei Cosenza, la coordonatele 39.6720 latitudine și 17.1680 longitudine. Hipocentrul a fost localizat la o adâncime de aproximativ 35 de kilometri.

Nu au fost raportate victime sau pagube 

 

Cutremurul a fost simțit puternic de locuitorii din Calabria, în special în zonele de coastă din Cosenza și Crotone. Numeroși oameni au relatat pe rețelele de socializare că au resimțit seismul: „L-am simțit puternic în Cariati” și „L-am simțit la Cirò Marina”, au scris aceștia. De asemenea, tremurul a fost perceput și în alte regiuni, precum Salento și Taranto în Puglia, dar și în Basilicata, de-a lungul coastei lucane din provincia Matera.

În ciuda magnitudinii seismului, autoritățile au anunțat că nu au fost raportate pagube materiale sau victime. Distanța epicentrului de coastă și adâncimea mare a cutremurului au contribuit la minimizarea impactului asupra populației și a bunurilor. Momentan, situația rămâne sub control, fără alte replici sau consecințe grave raportate.

Tot astăzi, in cutremur cu magnitudinea 5,3 a avut loc în largul Portugaliei, conform Institutului Național de Meteorologie, resimțindu-se în mai multe țări.

Seismul, care a fost înregistrat la ora locală 05:11 (04:11 GMT), a avut epicentrul în mare, la aproximativ 60 de kilometri vest de orașul portuar Sines, situat în sudul Portugaliei. Deși tremurul a fost resimțit în mai multe țări, nu au fost raportate victime sau pagube materiale semnificative.                                           

Seismul a fost resimțit în mai multe regiuni, inclusiv în sudul Spaniei și în Maroc. Institutul Geografic Național din Spania (IGN) a confirmat că tremurul a fost simțit în mai multe locații, în special în orașul Huelva, situat în sudul țării. De asemenea, raportările au indicat că seismul a fost resimțit și în anumite zone ale Marocului, dar nu au fost furnizate detalii suplimentare despre impactul în această țară.                                                         

Autoritățile locale și naționale sunt în alertă pentru a se asigura că nu apar efecte secundare sau probleme adiționale cauzate de acest cutremur. Echipele de intervenție și monitorizare au fost mobilizate pentru a verifica infrastructura și a răspunde rapid în cazul în care sunt necesare măsuri suplimentare.                                    

------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel