Cutremur puternic în Turcia. Oamenii s-au panicat când totul a început să se cutremure

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
Comunitatea turcă din Germania s-a mobilizat să trimită ajutoare pentru victimele cutremurului (Sursa foto: Agerpres)
Comunitatea turcă din Germania s-a mobilizat să trimită ajutoare pentru victimele cutremurului (Sursa foto: Agerpres)

Un cutremur de 5.3 grade pe scara Richter a avut loc joi seara în Turcia. Oamenii s-au panicat, având încă trauma seismului care a făcut zeci de mii de victime. 

Potrivit ultimelor informaţii, în estul Turciei s-a produs, joi seara, un cutremur cu magnitudinea de 5,3 grade pe scara Richter. 

Epicentrul cutremurului a fost în cartierul Yeşilyurt din Malatya. Cutremurul a fost resimțit la Adıyaman, Şanlıurfa, Elazığ, Kahramanmaraş și Gaziantep.

Guvernatorul regiunii Malatya, Hulusi Şahin, care a fost contactat la emisiunea CNN Türk, a declarat că lucrările de investigare pe teren s-au încheiat și a continuat:

"O clădire goală a fost distrusă și două clădiri mai mici de asemenea, pe partea acesteia. Avem peste 30 de răniți care au sărit din balcon panicați și au ajuns la spital”.

Ministrul Mediului, Urbanizării și Schimbărilor climatice, Mehmet Özhaseki și ministrul de Interne Ali Yerlikaya au făcut, de asemenea declarații  cu privire la cutremur.

"Transmit cele mai bune urări cetățenilor noștri după cutremurul cu magnitudinea 5,3 care a avut loc la Malatya Yeşilyurt. Echipele Direcției noastre provinciale își continuă studiile de evaluare a daunelor în câmp. Cea mai mare consolare a noastră este că nu există pierderi de vieți omenești,"  a spus Özhaseki. 

Prof. Dr. Süleyman Pampal, expert în seismologie a declarat la CNN Turk: 

"Nu există nimic în acest cutremur care să ne facă temători. Falia regiunii Malatya, spre nord, este activă. Vârful acelei falii se întoarce spre Est. Zona este foartea ctivă. Există linii de falie neîntrerupte în locurile afectate de cutremurul din 6 februarie. Am suferit trei cutremure la începutul lunii februarie. Sunt legate unul de celălalt în aceeași regiune. Nu ar fi corect să vorbim despre declanșarea unor replici. Structurile sunt deteriorate. Este posibil ca aceste structuri ale clădirilor să se prăbușească chiar și în cazul unor cutremure mai mici. Acum nu este nimic care să ne alarmeze Acesta este o replică. Astăzi, cutremurul de la Diyarbakir Hani este mai important. Zona este activă, dar este normal. Turcia este o țară cu cutremure.

Știrea inițială: 

Potrivit informațiilor obținute de pe site-ul Președinției pentru managementul dezastrelor și situațiilor de urgență (AFAD), la ora 20:48 a avut loc un cutremur cu magnitudinea 5,3 în cartierul Yeşilyurt din Malatya. Cutremurul a avut loc la o adâncime de 7 km de sol.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel