Se va termina literalmente ca pâinea caldă, iar dacă îl veți servi de mai multe ori pe săptămână, credeți-mă că nimeni nu se va plânge. În plus, nici măcar nu va trebui să vă faceți griji cu privire la câte calorii conține o singură porție, pentru că este o rețetă atât de ușoară încât eforturile de a pierde în greutate nu vor fi fost în zadar.
Nu vă va lua mult timp să preparați această rețetă de flan cu dovlecei și năut, iar procesul este destul de simplu! Haideți să vedem cum.
Rețeta de flan de dovlecei și năut
Timp de preparare: 20 de minute
Timp de odihnă pentru dovlecei: 20-30 de minute
Timp de gătire: 50 de minute
Timp total: 1 oră și 30 de minute
Porții: 6 felii
Calorii: 270 per felie
Deliciu de toamnă: Rețeta simplă pentru tort cu cremă de mere și înghețată
Ingrediente
200 g de năut (lăsat la înmuiat cu o seară înainte)
4 dovlecei
75 g de nuci
5 roșii cherry tăiate în două
2 roșii tăiate în felii
3 linguri de făină de porumb
1 linguriță de amidon de porumb sau de cartof
1 linguriță de praf de copt
1 linguriță de usturoi uscat
câțiva căței de usturoi
1 linguriță de pudră de curry (opțional)
o lingură de ulei evo
suficientă sare și piper
Salata de cartofi cu ceapă și castraveți murați, o combinație câștigătoare pentru cină
Mod de preparare
În primul rând se toacă dovleceii, se dau pe răzătoare într-un vas, se sărează (1 linguriță de sare este suficientă), se amestecă și se lasă să se odihnească puțin.
Acum transferați dovleceii într-o pungă cu ochiuri, închideți-o, stoarceți-o și turnați sucul în paharul blenderului.
Acum adăugați în sucul de dovlecei năutul înmuiat cu o seară înainte, praful de copt, praful de curry, usturoiul uscat și piperul, închideți cu capacul și amestecați bine pentru a obține un aluat omogen.
Puneți dovleceii rași într-un bol, adăugați aluatul de năut, amestecați bine cu o lingură pentru a lega ingredientele.
Integrați amidonul de porumb, maiaua și sarea, amestecați pentru a reabsorbi pulberile și lăsați deoparte.
Acum puneți nucile în blender, încorporați câțiva căței de usturoi, închideți capacul și mixați până când obțineți un pesto cu o consistență granuloasă, dar totuși omogenă.
După ce acest lucru este gata, ungeți o formă de plumcake cu ulei de măsline, transferați jumătate din amestecul de dovlecei, nivelați-o, umpleți-o cu roșiile feliate și pesto de nuci, acoperiți-o cu amestecul rămas, apoi decorați-o cu roșiile cherry tăiate în două.
La final, se coace în cuptorul preîncălzit timp de 50 de minute, la o temperatură de 180°C. Când este gata, se așteaptă puțin ca flanul să se întărească și se aduce la masă.
---------------------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News