Dacă ai o pungă de mazăre congelată, ai o cină super delicioasă. Iată rețeta!

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Dacă ai o pungă de mazăre congelată, ai o cină super delicioasă
Dacă ai o pungă de mazăre congelată, ai o cină super delicioasă

Dacă ai o pungă de mazăre congelată, poți face o cină super delicioasă în doar câteva minute, urmând rețeta de mai jos.

Publicitate

Dacă ești în pană de idei în ceea ce privește masa de seară, o pungă de mazăre congelată poate fi salvarea total neașteptată. Poți avea parte de o cină super delicioasă în doar câteva minute.

Mâncarea congelată reprezentă un punct de cotitură în istoria culinară modernă. În general, nu este nevoie să aștepți sezonul unui produs pentru a-l avea proaspăt pe masă. Trebuie doar să umbli în congelator și poți prepara imediat. o cină super delicioasă. 

Spre deosebire de mazărea uscată, care trebuie mai întâi înmuiată apoi gătită, mazărea congelată este mai versatilă și poate fi folosită la diferite preparate. Pe lângă faptul că este extrem gustoasă, mazărea este ideală și pentru scăderea colesterolului și a zahărului din sânge. 

Fiartă sau prăjită ușor cu ceapă, mazărea se folosește ca și garnitură, alături de o friptură. Însă astăzi veți afla rețeta unor chiftele delicioase din mazăre, perfecte pentru cină.

Iată cum se face!

Ingrediente

 

- 150 grame de făină

- 150 grame de mazăre congelată

- 1 ou

- 2 morcovi

- sare

- 3 grame praf de copt

- ulei de măsline

- câteva frunze de mentă

Mod de preparare

 

Mai întâi, trebuie să cureți și să tai morcovii cubulețe. Pune două oale cu apă pe foc și adaugă sare. Pune mazărea congelată într-o oală și las-o să fiarbă câteva minute, urmând instrucțiunile de pe ambalaj. În cealaltă oală vom fierbe morcovii. E suficient aproximativ 4-5 minute.

Scurgem morcovii și mazărea de apă. Într-un castron, bateți oul cu o lingură de ulei de măsline extravirgin. Adăugați, puțin câte puțin, făina cernută și praful de copt. Nu uitați de sare și piper. Amestecați până veți obține un aluat omogen.

La final, se adaugă morcovii și mazărea. Amestecăm astfel încât să se omogenizeze bine.

Luăm o tavă de copt și o acoperim cu hârtie de copt, apoi încălzim cuptorul la 200 de grade.

Luăm câte o lingură din aluatul cu mazăre și îl așezăm pe hârtia de copt. 

Chifteluțele se coc aproximativ douăzeci de minute.

După ce a trecut timpul, vei obține niște chiftele crocante și aromate, gata pentru a fi servite.

Un compromis minunat între sănătate și gust.

Poftă bună!

Vezi și: Tort cu cremă de cafea, varianta simplă. E preparatul perfect pentru o ocazie specială

---------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel