Dacă aveți 1 litru de lapte, faceți această prăjitură. Este super cremoasă și are doar 140 de calorii 

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Dacă aveți 1 litru de lapte, faceți aceasta prăjitură. Este super cremoasă și are doar 140 de calorii. Sursa - Pexels
Dacă aveți 1 litru de lapte, faceți aceasta prăjitură. Este super cremoasă și are doar 140 de calorii. Sursa - Pexels

Un desert cremos cu lapte este o bucurie pentru toată lumea. Cu siguranță, un astfel de desert este perfect pentru a fi servit la micul dejun, însoțit de o cafea sau o ceașcă de ceai.

Această prăjitură este ideală și pentru copii, dacă vreți să să-i faceți să mănânce sănătos, limitând pe cât posibil gustările din magazin.

Chiar și cei sunt la dietă pot oferi și savura o felie din această prăjitură, deoarece este preparată din ingrediente sănătoase.  Așa că haideți să vedem cum se prepară acest desert cremos de lapte!

Prăjitură fabuloasă din prune și ricotta: fără făină și fără praf de copt. Se va terminat instantaneu

Timp de preparare -  20 minute, timp de gătire - 25 minute, timp de odihnă la frigider -  6 ore, timp total -  aproximativ 6-7 ore, porții - 12 felii, calorii - 140 pe felie.

 

Ingrediente:

6 gălbenușuri,

6 linguri de apă,

4 linguri de făină,

4 linguri de ulei de floarea soarelui,

3 linguri de îndulcitor cu stevia (sau alternativ 6 linguri de zahăr obișnuit),

10 grame praf de copt.

 

Pentru cremă:

1 litru de lapte,

150 grame amestec de budincă de vanilie,

6 albușuri,

5 linguri de îndulcitor cu stevia (sau 11 linguri de zahăr obișnuit),

zahăr pudră

 

Pregătirea desertului

 

 

Pentru început, pregătiți baza de pandișpan. Puneți gălbenușurile într-un bol, adăugați stevia (sau zahărul) și bateți-le cu telul electric timp de 2 minute. Acum adăugați apa, uleiul, făina și praful de copt, apoi mixați din nou.

Tapetați o tavă mare de 30 × 40 cm cu hârtie de copt și turnași aluatul. Coaceți pandișpanul timp de 25 de minute, la o temperatură de 200° C. La final, lăsați baza prăjiturii să se răcească, apoi tăiați-o în două foi.

Pandișpan pufos cu afine și lămâie. Rezultatul îi va impresiona pe toți. Rețeta pas cu pas

Pregătiți crema: bateți albușurile spumă cu 2 linguri de stevia (sau 6 linguri de zahăr). Turnați laptele într-o cratiță, adăugați 3 linguri de stevia (sau 6 linguri de zahăr) și budinca de vanilie și amestecați continuu cu un tel.

Porniți aragazul și, amestecând continuu, lăsați crema să se îngroașe. După ce este gata, crema trebuie să se răcească.

După ce s-a răcit, crema se se adaugă în albușurile bătute și se amesteca cu telul electric.

Prăjitură cu blat însiropat și fructe - Această rețetă de familie vă va transforma într-un iubitor de prăjituri cu fructe

Puneți prima foaie de pandișpan pe un platou și ungeți-o cu crema obținută. Nivelați crema și deasupra așezați a doua foaie de pandișpan. Următorul strat trebuie să fie de cremă. De asemenea, ungeți și părțile laterale ale desertului cu cremă.

La final, prăjitura se dă la frigider pentru 6 ore. Înainte a servi prăjitura pe masă, decorați-o cu zahăr pudră. Poftă bună!

 

Vezi și:

 

Prăjitură cu ciocolată fără făină - se face din doar 5 ingrediente și e pur și simplu delicioasă

 

Prăjitura cu ciocolată fără făină este o prăjitură gustoasă, pufoasă și aromată, perfectă pentru iubitorii de ciocolată care au intoleranță la gluten. Se face foarte ușor și este delicioasă. 

Rețeta de prăjitură cu ciocolată fără făină este un desert delicios, pufos și aromat. Se face fără drojdie și este un preparat perfect pentru iubitorii de ciocolată care au intoleranță la gluten.

Pregătirea acestei prăjituri este foarte simplă și rapidă, iar rezultatul îi va lăsa fără cuvinte pe cei care vă servesc.

Dacă sunteți curioși să aflați cum se prepară delicioasa prăjitură de ciocolată fără făină, nu ratați rețeta de mai jos.

 

Ingrediente (pentru o formă de copt de 20/22 cm)

- 200 g ciocolată neagră

- unt 130 g unt

- 100 g zahăr

- 3 ouă

- 60 g cacao amară pudră

- zahăr pudră, după gust

 

Cum să faci cea mai bună prăjitură cu ciocolată fără făină

 

Pentru a pregăti prăjitura cu ciocolată fără făină, combinăm ciocolata neagră tocată și untul și le topim la bain-marie sau în cuptorul cu microunde.

Separat, batem cele trei ouă cu zahărul, folosind un tel electric, până când amestecul devine omogen și ușor. Acum adăugați ciocolata topită și untul la amestec și amestecați totul cu o spatulă. La final se adaugă pudra de cacao amară cernută și se amestecă din nou.

Se toarnă amestecul într-o formă rotundă de 20 cm tapetată cu hârtie de copt și se coace la 180° timp de 25-30 de minute.

Nu vă faceți griji dacă testul cu scobitoarea arată că este puțin umedă: prăjitura va rămâne destul de umedă în interior.

După ce s-a răcit, putem desface prăjitura, o putem decora cu zahăr pudră și o putem servi.

Poftă bună! 

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 

   
https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 

    
https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel