Dan-Horia Maxim, numit de Iohannis ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în China

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Dan-Horia Maxim, numit de Iohannis ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în China
Dan-Horia Maxim, numit de Iohannis ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în China

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul privind acreditarea lui Dan-Horia Maxim în calitate de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Populară Chineză, cu reşedinţa la Beijing, a informat Administraţia Prezidenţială.

Dan-Horia Maxim ocupă, din 2022, funcţia de expert naţional detaşat responsabil pentru relaţiile comerciale dintre Uniunea Europeană şi regiunea Asiei de Sud din cadrul Comisiei Europene - Directoratul General pentru Comerţ (DG TRADE).

În perioada 2014 - 2022 a exercitat funcţia de şef al Secţiei comerţ din cadrul Reprezentanţei Permanente a României la Uniunea Europeană.

El a ocupat funcţia de preşedinte al Comitetului de Politică Comercială (CPC) în formatul supleanţilor şi vicepreşedinte CPC în formatul titularilor din cadrul Consiliului Uniunii Europene pe perioada Preşedinţiei României a Consiliului UE (ianuarie - iunie 2019) în cadrul Reprezentanţei Permanente a României la UE.

A fost director în cadrul Direcţiei Relaţii Bilaterale Europa şi Asia Centrală, Departamentul de Comerţ Exterior şi Relaţii Internaţionale din Ministerul Economiei (2013 - 2014).

A mai ocupat, printre altele, funcţiile de consilier economic în cadrul Ambasadei României în Confederaţia Elveţiană (2009-2013) şi secretar economic în cadrul Ambasadei României în Republica Franceză (2002 - 2007).

Preşedintele Iohannis a semnat luni şi decretul privind acreditarea Iuliei Pataki, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Federală Democrată a Etiopiei, cu reşedinţa la Addis Abeba, şi în calitate de ambasador nerezident al României în Republica Somalia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel