Confederaţia Patronală Concordia a solicitat luni, în Consiliul Naţional Tripartit, întâlniri cu ministrul Finanţelor, pentru a discuta despre reforma fiscală, potrivit preşedintelui Confederaţiei, Dan Şucu.
"Am avut astăzi prima întâlnire cu premierul Marcel Ciolacu în formatul Consiliului Naţional Tripartit, alături de celelalte confederaţii patronale şi sindicale. Dincolo de cele două teme de pe agendă, problemele legate de asistenţii judiciari şi valoarea tichetelor de masă, am ridicat şi alte subiecte care ne preocupă în aceste zile. Vrem să înţelegem mai bine ce doreşte Guvernul în materie de taxe şi impozite şi am solicitat întâlniri cu ministrul Finanţelor pentru a discuta reforma fiscală. Ca reprezentanţi ai mediului privat, am subliniat nevoia de a fi consultaţi şi de a putea să ne exprimăm punctul de vedere pe teme majore cu impact asupra economiei şi consumatorilor, precum fiscalitate, forţă de muncă etc. Ne bucură faptul că prim-ministrul a dat curs invitaţiei noastre de a avea un dialog constant cu partenerii sociali", a spus Dan Şucu.
Facilităti fiscale în industria IT. Ciucă spune de ce nu se intervine
Industria IT din România are o pondere de 7 - 8% în Produsul Intern Brut şi nu cred că cineva poate să se gândească să intervină şi să strice ceva care funcţionează, a declarat, marţi, preşedintele Senatului şi fostul premier Nicolae Ciucă, cu referire la informaţiile potrivit cărora s-ar putea anula facilităţile fiscale acordate în acest domeniu, dar şi în construcţii şi agricultură.
"Industria IT din România are o pondere în PIB de 7 - 8%, or, nu cred că cineva poate să se gândească să intervină şi să strice ceva care funcţionează. E normal să existe măsuri care să echilibreze, dar în niciun caz să producem intervenţii care să perturbe un domeniu care funcţionează foarte bine", a declarat acesta la Sesiunea oficială a "Săptămânii diplomaţiei comerciale", organizată de Departamentul de Comerţ Exterior - parte din structura Agenţiei Române pentru Investiţii şi Comerţ Exterior
Ciucă a subliniat că anul trecut, deşi a fost un context geopolitic şi de securitate aflat într-o dinamică şi cu evoluţii greu de previzionat, s-a reuşit asigurarea unui nivel de încredere investitorilor străini şi determinarea acestora să investească în România aproximativ 11 miliarde de euro.
"Acesta reprezintă cea mai mare sumă investită într-un an de zile în România", a subliniat el.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News