EXCLUSIV  Daniel Oprican, invitat la "România are nevoie de tine, implică-te"

Roxana Neagu |
Data actualizării: | Data publicării:
Daniel Oprican, la "România are nevoie de tine, implică-te!"
Daniel Oprican, la "România are nevoie de tine, implică-te!"

În cadrul unei noi ediții a emisiunii "România are nevoie de tine, implică-te", îl avem ca invitat special pe Daniel Oprican, președintele Asociației Forța Patriotică din Italia. 

Vom discuta despre implicarea socială și politică a românilor din Italia, cu un accent special pe nevoile dar și provocările pe care aceștia le întâmpină. Vom analiza de asemnea cifrele din studiul sociologic realizat de institutul Argument.

Daniel Oprican ne va povesti despre inițiativa asociației pe care o conduce de a solicita un consulat la Padova, o acțiune care demonstrează dorința lor de a participa activ la rezolvarea problemelor comunității. Vom explora, de asemenea, rolul asociațiilor românești din Italia în sprijinirea diasporei și modul în care acestea pot contribui la un viitor mai bun, atât pentru cei din Italia, cât și pentru cei care visează la o reîntoarcere în țară.

Pe parcursul emisiunii, vom discuta și despre provocările pe care le întâmpină românii în integrarea politică la nivel local.

Ce îi oprește pe mulți dintre ei să se implice în deciziile care le influențează direct viața de zi cu zi? Cum putem încuraja participarea la vot și de ce este importantă această implicare?

Nu rata această ediție în care descoperim cum românii din diaspora pot fi o forță activă și influentă, atât în Italia, cât și în România!

Emisiunea va fi difuzată miercuri, 18 septembrie, de la ora 14.00 pe StiriDiaspora.ro, DCNews, DCNews TV, precum și pe paginile de Facebook și Youtube ale redacțiilor.

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel