Darius Vâlcov s-a rugat în fața Instanței: "Dacă există Dumnezeu..."

Narcis Popa |
Data publicării:
Liviu Dragnea și Darius Vâlcov. foto: Realitatea TV
Liviu Dragnea și Darius Vâlcov. foto: Realitatea TV

 Fostul ministru Darius Vâlcov a fost audiat, marți, în dosarul în care e acuzat de instigare la dare și luare de mită, de la Tribunalul Gorj, acesta reclamând că s-au făcut presiuni politice și presiuni din partea procurorilor asupra martorilor pentru a face denunțuri împotriva sa.

Fostul ministru al Finanțelor a spus, marți, în fața judecătorilor Tribunalului Gorj, că s-au făcut presiuni politice și presiuni din partea procurorilor asupra martorilor, pentru a depune denunțuri împotriva sa, dovadă că s-a solicitat reținerea sa la o zi după ce a întocmit raportul de evaluare a Guvernului Grindeanu.

Darius Vâlcov a fost însoțit la proces de trei avocați, iar la termen au venit și ceilalți inculpați din dosar.

Fostul ministru al Finanțelor nu a recunoscut acuzațiile care i se aduc și a susținut că s-au făcut presiuni asupra finului său, fostul deputat Daniel Bărbulescu, care, în 2015, a fost cel care l-a denunţat la procurorii anticorupţie.

Vâlcov crede că Bărbulescu a dat vina pe el de teamă să nu ajungă la închisoare.

„Atât el, cât și soția lui, au fost chemați la organele de urmărire penală și au fost amenințați cu cătușele pe masă, că dacă nu vor formula denunțuri împotriva mea, nu își vor mai vedea copiii”, a spus Darius Vâlcov, în fața judecătorului de caz.

Vâlcov acuză presiuni politice din 2017

 

De asemenea, Vâlcov a vorbit și despre presiuni politice în 2017.

„La o zi după ce s-a făcut evaluarea Guvernului Grindeanu, a fost făcută propunerea de reținere a mea. A fost un procuror care a refuzat. Am avut noroc”, a mai declarat fostul ministru.

Darius Vâlcov a mai spus că pe angajatul OCPI, inculpat și el în dosar, nu l-ar fi văzut niciodată și nu-i cunoaște nici pe ceilalți incuplați, angajați ai celor trei firme înființate. Potrivit acestuia, singura persoană cu care a discutat a fost finul său Daniel Bărbulescu.

„În 2011 am avut o discuție, o consultație pe idei de afaceri și am declarat că pot susține financiar înființarea firmelor. (…) Familia Bărbulescu mi-a solicitat ajutorul financiar, urmând ca ulterior să-mi restituie banii, iar după ce voi încheia activitatea politică să intru în acționariatul firmelor, contracost. (…) Împrumutul a fost de 400.000 de lei și ulterior a solicitat și a primit încă 400.000 de lei. În total, 800.000 de lei, bani care proveneau de la nunți. Banii au fost luați dintr-un seif aflat la socrul său, în Slatina”, a declarat Darius Vâlcov.

Acesta a precizat că lăsat banii reprezentând darul de la nunta sa, organizată în trei locații, în seiful lui Bărbulescu, pentru că, după familia lui, finul Daniel Bărbulescu era persoana de încredere.

Ulterior, Vâlcov susține că nu ar mai fi știut nimic despre activitatea firmelor sau despre contracte.

La finalul termenului de marți, Darius Vâlcov a declarat că speră să fie achitat.

Rugăciunea lui Vâlcov

 

„Dacă există Dumnezeu, va fi achitare. Nu sunt vinovat!”, a încheiat Vâlcov.

Fostului ministru al Finanţelor şi senator de Olt, este acuzat de instigare la dare şi luare de mită, procurorii având informaţii că Vâlcov ar fi mituit un funcţionar din cadrul Oficiului de Cadastru.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, Darius Vâlcov este acuzat că a iniţiat constituirea unui număr de trei societăţi care acţionau ca un tot unitar, respectiv SC Millenium Topographica SRL, SC Contis Company SRL şi SCA Ciobanu şi Asociaţii. Ulterior, fostul ministru al Finanţelor Publice ar fi decis să-l coopteze, în cadrul uneia dintre acestea, pe Eduard Cincu, funcţionar al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliare(OCPI) Olt, care să verifice în prealabil documentaţia întocmită de către angajaţii SC Millenium Topographica SRL - având ca activitate cadastru - astfel încât să nu fie înregistrate multe respingeri de la OCPI.

Potrivit anchetatorilor, Mircea Dogaru a fost cel care, în perioada ianuarie - aprilie 2012, i-a remis lui Eduard Cincu, funcţionar public din cadrul OCPI Olt, suma de 1.000 lei lunar, el fiind acuzat de dare de mită în formă continuată.

Ceilalţi trei inculpaţi în dosar sunt Mircea Dogaru, fost consilier juridic al Millenium Topgraphica, Elena Calotă, administratorul societăţii, ambii judecaţi pentru dare de mită şi funcţionarul public din cadrul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliare Olt, Eduard Cincu, acuzat de luare de mită. Magistratul de caz a stabilit ca următoarea înfăţişare să aibă loc pe 28 ianuarie, când va fi audiat un alt inculpat.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel