David Popovici a câștigat seria la 100 de metri liber, dar este pe trei la general 

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:
sursa foto Inquam Photos / Colette Rochefort
sursa foto Inquam Photos / Colette Rochefort

David Popovici și-a câștigat seria la calificările pentru proba de 100 de metri liber.

David Popovici a dat din nou emoții românilor care i-au urmărit evoluția. Ca de obicei, conform strategiei lui David Popovici, acesta recuperează pe ultimii metri ai bazinului. Așa a fost și în seria de calificări de marți de la 100 de metri liber, atunci când la 50 de metri, David Popovici era abia al cincilea. În stilul care deja l-a consacrat, la ultimul braț l-a depășit pe competitorul maghiar și a câștigat seria de calificări.

Totuși, ca timp, se află la general pe locul trei. Popovici și-a asigurat calificarea în mod matematic în semifinala care va avea loc marți seară de la ora 21:30. 

David Popovici a obținut timpul de 47,92 secunde și a fost întrecut de americanul Jack Alexy (47,57) și francezul Maxime Grousset (47,70 secunde).

 

Victoria de la 200 de metri. Cum a obținut David Popovici medalia de aur

Înotătorul român David Popovici a câștigat medalia de aur în proba de 200 m liber la Jocurile Olimpice de la Paris, după o cursă cu un final dramatic.

Popovici a fost al doilea după prima lungime de bazin, al treilea după 100 de metri, și a urcat pe locul doi la 150 de metri, reușind să-l devanseze pe britanicul Matthew Richards pe ultimii metri ai cursei.

Popovici, în vârstă de 19 ani, dublu campion mondial și cvadruplu campion european, a obținut primul titlu olimpic din istoria înotului masculin românesc cu timpul de 1 min 44 sec 72/100, depășindu-l pe Richards cu doar două sutimi (1 min 44 sec 74/100).

Podiumul a fost completat de americanul Luke Hobson, care a terminat cursa în 1 min 44 sec 79/100.

Popovici a fost cel mai rapid atât în serii (1 min 45 sec 65/100), cât și în semifinale (1 min 44 sec 53/100).

Cu trei ani în urmă, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, David Popovici s-a clasat pe locul patru în finala de 200 m liber.

Camelia Potec a declarat: "Am plâns şi o să mai plâng, acum nu, că sunt puternică. Este normal, au trecut 20 de ani, mă bucur că iată avem campion olimpic, mă bucur că David Popovici a confirmat, că după un an 2023 puţin mai fericit, a reuşit".

Mesajul lui Ion Țiriac pentru David Popovici

 

Ion Țiriac a transmis că David Popovici rămâne speranța României pentru  o nouă medalite, deși și-ar mai dori să vadă și alte victorii la canotaj acolo unde țara noastră e excelat dintotdeauna. Țiriac spune că mai speră la o surpriză și la atletism, acolo unde deși nu există speranțe prea mari, se poate întâmpla ceva. 

"Nu poţi să ai întotdeauna ghinion. Două sutimi este extraordinar de puţin (n.r. - diferenţa dintre David Popovici şi ocupantul locului 2, britanicul Matthew Richards), însă băiatul şi-a făcut datoria aşa cum n-a promis, dar aşa cum speram toţi. O medalie de aur este o medalie de aur. Hai să fim fericiţi şi să vedem poimâine ce se întâmplă. Apoi să vedem ce se întâmplă la canotaj. Poate vedem şi o surpriză pe la atletism şi aşa mai departe", a spus Ţiriac, care a urmărit din tribune cursa lui Popovici.

Fostul preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român a transmis un mesaj tuturor românilor: "Să tragem înainte toţi cu speranţa şi astă seară cu zâmbetul pe buze. Să fie sănătos Popovici".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel