David Popovici, desemnat înotătorul anului în lume

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
David Popovici domină la Europenele de Natație: Cel mai bun timp în finala de 100 metri liber la Belgrad
David Popovici domină la Europenele de Natație: Cel mai bun timp în finala de 100 metri liber la Belgrad

Clubul Sportiv Dinamo a anunțat faptul că David Popovici a fost desemnat de revista Swimming World Magazine înotătorul anului în lume.

„ÎNOT. David POPOVICI - înotătorul anului în lume! Revista Swimming World Magazine, cea mai prestigioasă publicație din lume dedicată natației, l-a desemnat pe David Popovici cel mai bun înotător al anului 2022. Este prima oară în istorie când un înotător român primește această nominalizare. David (CS Dinamo) intră astfel într-o galerie selectă de nume mari. Ultimul câștigător la masculin (2021 și 2019) a fost americanul Caeleb Dressel“, au scris cei de la CS Dinamo pe Facebook.

David Popovici a refuzat oferte tentante din Statele Unite ale Americii. „Absolut. Sunt tentante. Vin şi îţi oferă o educaţie, o diplomă prestigioasă, condiţii de pregătire şi acces la specialişti. Dar trebuie să găseşti ce funcţionează pentru tine. Mediul de acolo are nişte cutume, nişte lucruri nescrise”, a spus Adrian Rădulescu.

David Popovici a devenit un idol în România și are parte de un suport extraordinar, ceea ce ar fi fost greu de egalat chiar și în SUA. „Odată cu sprijinul pe care îl are de la Federaţie, Comitet (n.r. COSR), club (n.r. Dinamo). După care, prin sprijinul şi înţelegerea pe care le are la şcoală. Şi, în general, oamenii pe care îi avem în jurul nostru, inconştient sau conştient, cred în visul lui. Şi încearcă să îl ajute. Când eşti într-un astfel de mediu, este bine să rămâi. Creşte riscul exponenţial la o astfel de schimbare”, a spus Adrian Rădulescu pentru FANATIK.

Dublul campion mondial David Popovici a fost învins de Daniel Cristian Martin în finala probei de 100 m mixt, care nu se numără printre favoritele sportivului dinamovist, sâmbătă, la Campionatele Naţionale de înot în bazin scurt (25 de metri) de la Otopeni.

Martin (CSM Bacău) a fost înregistrat cu timpul de 53 sec 41/100, fiind mai rapid decât David Popovici (CS Dinamo Bucureşti) cu 06/100 (53 sec 47/100). Podiumul a fost completat de Patrick Sebastian Dinu (CS Farul Constanţa), înregistrat în 54 sec 78/100.

Un rezultat neaşteptat s-a înregistrat la ştafeta combinată 4x50 m mixt, unde CSU Politehnica Timişoara şi CSA Steaua Bucureşti au fost cronometrate cu acelaşi timp, 01 min 49 sec 06/100, împărţind primul loc, potrivit site-ului FRNPM. Mai mult alte două echipe au fost înregistrate cu acelaşi timp, 01 min 51 sec 69/100, împărţind locul secund, CSM Constanţa şi CSM Corona Braşov.

 

Citește si:

 

David Popovici, interviu pentru presa americană: „Pe la 9-10 ani, mergeam la bazin doar să sar în apă, apoi spuneam că mă doare burta ca să plec acasă”

 

David Popovici și-a întregit vara de vis, câștigând și proba de 100 de metri liber, la Mondialele de juniori de la Lima. Așadar, sportivul de la CS Dinamo a cucerit 13 medalii, în acest sezon competițional, dintre care 11 de aur!

Vorbim despre un bilanț aproape ireal, pentru un puști care va împlini 18 ani, abia pe 15 septembrie. Iar David Popovici fascinează lumea natației prin rezultatele sale. De aceea, la Lima, el a acordat un interviu pentru americanii de la swimswam.com. E unul dintre cele mai prestigioase site-uri de specialitate din lume, potrivit Adevărul.

Interviul a fost realizat de jurnalistul Coleman Hodges, prin Skype, iar Adevărul vă oferă, în rândurile de mai jos, declarațiile oferite de David Popovici.

 

Ce a declarat David Popovici în interviul cu Swimswam?

 

Despre talent - Eu cred că talentul poate dispărea. Din fericire, nu e cazul meu. Să vă spun o scurtă poveste despre mine: pe când aveam 9, 10 ani, eram foarte bun în proba de spate, doboram recordurile naționale pe bandă, iar asta fără niciun antrenament! Pur și simplu, mă jucam. Ca să nu mă antrenez, mergeam la bazin doar să sar în apă, iar apoi să spun că mă doare burta pentru a pleca acasă. Deci, nu mă antrenam, dar apoi, în timpul curselor, îmi spulberam rivalii. Da! Asta a fost talent. Dar a ținut până la 12, 13 ani. Apoi, n-a mai mers așa. A trebuit să încep să muncesc din greu și să nu mă mai dau accidentat ca să fentez antrenamentele. Sincer, n-aș spune că am făcut mari sacrificii pentru că, vorbind sincer, ce fac acum e ce îmi doresc să fac. De aceea, nu mi se pare că renunț la ceva. Practic, muncesc pentru a obține ceva. Așa că unele lucruri pe care alții consideră că le-am pierdut, cum ar fi timp liber, activități sociale, eu, de fapt, niciodată n-am avut nevoie de ele.

Despre timpii săi la antrenamente - Așa cum am mai spus, nu m-ar deranja să spun în presă ce timpi scot la antrenamente, dar cred că antrenorul meu m-ar „ucide“ (n.r. – râde). Aici, la Lima, am fost bine odihnit, n-am avut așa de multe antrenamente dure înaintea curselor.

Cum se împacă, mai nou, cu ideea că e faimos - În ceea ce privește celebritatea, trebuie să o accept. Să fiu conștient că e o nouă viață. Iar succesul vine cu celebritatea. Dacă vrei să fii bun la ceva, trebuie să accepți că vor interveni și alte lucruri. Mă refer la recunoaștere, un pic de celebritate, oamenii te vor recunoaște pe stradă, vor să facă poze cu tine. Toate aceste lucruri trebuie să le accept. Eu vreau să fiu cel mai bun al tuturor timpurilor, așa că trebuie să accept tot ce vine „la pachet“ cu acest succes. Citește mai multe AICI.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel