David Popovici s-a calificat în semifinalele probei de 200 m liber la Jocurile Olimpice de la Paris cu cel mai bun timp din serii

Cristina Iacob |
Data publicării:
sursa foto: David Popovici / Facebook
sursa foto: David Popovici / Facebook

Încă o victorie pentru David Popovici.

Înotătorul român David Popovici s-a calificat, duminică, în semifinalele probei de 200 m liber la Jocurile Olimpice de la Paris, înregistrând cel mai bun timp din serii, 1 minut 45 secunde și 65 sutimi.

Popovici l-a depășit pe lituanianul Danas Rapsys cu 26 de sutimi.

Semifinalele vor avea loc tot duminică, la ora 21:46.

În vârstă de 19 ani, Popovici s-a clasat pe locul patru în finala de 200 m liber la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în urmă cu trei ani.

Înotătorul român David Popovici a transmis un mesaj plin de determinare înainte de Jocurile Olimpice de la Paris, într-un interviu acordat pentru World Aquatics. Deși nu se consideră principalul favorit la competiție, Popovici vede această percepție ca pe o sursă de motivație suplimentară.

Reamintim că la Paris, Popovici se va confrunta cu nume mari din înot, inclusiv Kyle Chalmers (Australia), Matt Richards (Marea Britanie), Maxime Grousset (Franța) și Alexy Jack (SUA). De asemenea, va concura împotriva lui Pan Zhanle din China, noul deținător al recordului mondial la 100 m liber, cu un timp de 46,80 secunde stabilit la Doha 2024.

„Când am aflat că recordul a fost cu 0,06 secunde mai bun decât al meu, am fost puţin luat prin surprindere, dar apoi am devenit foarte entuziasmat şi dornic să mă apropii cât mai mult de el şi poate să-l dobor în viitor", a spus Popovici.

Sportivul român consideră că poziția sa de outsider relativ îl avantajează

„Este bine să fiu poate mai mult un outsider decât înainte, chiar dacă sunt încă unul dintre favoriţii din lume, nu sunt primul favorit, încă nu sunt cel mai rapid, aşa că asta mă motivează cu adevărat", a adăugat el.

Modestia lui Popovici rămâne una dintre trăsăturile sale definitorii, în ciuda succeselor remarcabile.

„Nu mi-a plăcut niciodată termenul de „superstar" sau „celebritate", cum mă numesc alţii", a mărturisit el. „Este adevărat că o mulţime de oameni mă cunosc în România datorită înotului, sau poate muncii de caritate şi altor lucruri publice în care sunt implicat, dar aş spune că încerc doar să fac cât de mult bine pot cu expunerea pe care o am."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel