David Popovici, o Cupă Mondială de neuitat: Românul a terminat al șaselea la 100 liber

Alexandra Curtache |
Data publicării:

David Popovici a părăsit Japonia cu mâna goală. Dacă marțea trecută a terminat al patrulea în finala de la 200 m liber, joia aceasta a fost relegat la zero în finala de la 100 m liber, probă în care a terminat al șaselea.

David Popovici era destinat să fie marea senzație a Mondialelor de la Fukuoka, unde a participat la cele două probe principale, 100 și 200 m liber, unde a amenințat chiar marile recorduri care încă nu au fost doborâte. A fost însă un eșec.

Fenomenul românesc, care la 16 ani a înotat finala Jocurilor de la Tokyo în proba de 100 liber, la 17 ani a devenit dublu campion mondial la Budapesta și a fost deținătorul recordului mondial la 100 liber (46,86) și al treilea cel mai rapid înotător din istorie la 200 (1:42,97), a fost departe de versiunea sa la Fukuoka.

Încă de la începutul cursei, a fost clar că Popovici va trebui să transpire pentru a urca pe podium. El a ieșit al patrulea în primii 50 de metri și a fost depășit cu ușurință. Aurul i-a revenit înotătorului australian Kyle Chalmers, care a revenit în 24,11 (al treilea cel mai rapid din istorie) și a înregistrat un timp de 47,15.

 

David Popovici a avut parte de un eșec memorabil

 

Argintul i-a revenit americanului (47,31), iar bronzul francezului Maxime Grousset, cu 47,42. Chinezul Zhanle Pan, în vârstă de 18 ani, a doborât recordul asiatic (47,43). Popovici pleacă de la Fukuoka în alb și fără a putea reînnoi titlurile cucerite anul trecut la Budapesta.

De partea pozitivă s-a situat tânăra canadiană Summer McIntosh, câștigătoare a patru medalii la ultimele Campionate Mondiale. McIntosh a cucerit aurul în proba de 200 fluture (2:04.06), timp în care a doborât recordul mondial de juniori. "Sunt încă în proces, acumulez experiență la nivel internațional, vreau să mă îmbib de energia mulțimii și să mă distrez", a explicat canadianca, care a fost aproape de a doborî recordul mondial. A doua care a atins zidul a fost australianca Elizabeth Dekkers (2:05.46), iar bronzul i-a revenit americancei Regan Smith, cu 2:06.58.

Australia conduce în clasamentul pe medalii

 

Proba de 50 de metri spate a fost câștigată de australianca Kaylee McKeown, care a realizat cel mai bun rezultat personal și recordul Oceaniei (27,08). Regan Smith (27,11) a trebuit să se mulțumească cu argintul, iar Lauren Cox din Marea Britanie (27,20) cu bronzul.

Și la ștafete, Australia și-a reafirmat poziția de lider la medalii, iar ștafetele sale feminine trec de Statele Unite de gât. În proba de 4x200 liber, cu Ariarne Titmus și Mollie O'Callaghan în frunte, Australia a câștigat aurul și și-a doborât propriul record cu 7:37,50. Statele Unite au luat argintul, iar China bronzul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel