"De aceea ați eliminat Venitul de cetățenie": Replici dure după ce ministrul Agriculturii crede că „săracii mănâncă mai bine decât bogații“, în Italia

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Sursa foto: freepik.com
Sursa foto: freepik.com

Ministrul italian al Agriculturii, Francesco Lollobrigida, a declarat că în Italia cei săraci mănâncă adesea mai bine decât cei bogați, pentru că, în încercarea de a cheltui mai puțin, merg direct la producător și, în acest fel, reușesc să pună pe masă alimente de mai bună calitate. 

Ministrul Agriculturii, Francesco Lollobrigida a declarat că în Italia de multe ori săracii mănâncă mai bine decât bogații. Replicilenu au întârziat săvină, prim reacții fiind ca a ministrului Muncii,Andrea Orlando, care l-a atacat: 'De aceea au eliminat venitul de cetățenie'.

Reprezentantul Fratelli d'Italia, comparând obiceiurile alimentare americane cu ale noastre, a spus că în Statele Unite cei care mănâncă cel mai prost sunt în general clasele mai puțin avute, care sunt "îndopate". În timp ce acolo unde există o bogăție mai mare, oamenii mănâncă mai bine.

 

Cozile umilinței, în Italia; mii de oameni la coadă pentru a obține Cardul de achiziții Spesa: "Tăierea Venitului de cetățenie a fost o răutate"

 

"Statele Unite sunt un popor minunat, ne-au eliberat, ne-au apărat, într-un singur lucru nu ne pot învăța nimic: cum să mâncăm, știu și asta. Ei au o problemă critică pe care trebuie să o elimine, au un model diferit de educație alimentară. La noi este interclasist. La noi săracii mănâncă adesea mai bine decât bogații, căutând la producător să cumpere ieftin, ei cumpără adesea de calitate. Acolo, clasele mai puțin bogate sunt îndopate cu elemente de condiționare care sunt mai degrabă în interesul vânzătorului decât al consumatorului final. Vedem acest lucru la supraponderalii medii', a explicat ministrul Agriculturii în cadrul unui panel privind siguranța alimentară.

Andrea Orlando: "De aceea ați eliminat Venitul de cetățenie"

 

Dar declarația sa a generat imediat controverse. Primul care a replicat a fost fostul ministru al Muncii, Andrea Orlando: 'Pentru ministrul Lollobrigida, săracii mănâncă adesea mai bine decât bogații. De aceea au eliminat venitul de cetățenie. Trebuie făcut ceva pentru cei bogați care, săracii, mănâncă prost', a ironizat deputatul Partidului Democrat pe rețelele de socializare.

Cuvintele pronunțate de ministrul agriculturii Francesco Lollobrigida la reuniunea de la Rimini au stârnit discuții. Criticile s-au dezlănțuit din partea opoziției, Elly Schlein acuzând guvernul că "trăiește pe o altă planetă". 

'Mă ocup în primul rând de acei italieni care se chinuie să-și facă cumpărăturile. Sunt mulți, deși am văzut că, din păcate, există unii miniștri care cred că săracii mănâncă mai bine decât bogații. Așadar, este evident că ceva nu este în regulă. Nici măcar nu ai nevoie de parodii când ai un astfel de guvern, care trăiește pe o altă planetă', a comentat secretarul PD Elly Schlein.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel