De ce a explodat anvelopa avionului Ryanair pe pista din Bergamo: Anchetatorii au analizat cutiile negre

Cristina Iacob |
Data publicării:
Foto iustrativ (Sursa: Freepik)
Foto iustrativ (Sursa: Freepik)

Ancheta asupra incidentului din Bergamo, unde anvelopele unui avion Ryanair au explodat la aterizare. 

Cutiile negre ale unui avion Ryanair, care a suferit un incident la aterizarea pe aeroportul Orio al Serio din Bergamo, au fost confiscate pentru investigații. Patru anvelope ale trenului de aterizare din spate au explodat în timpul manevrei de aterizare, iar specialiștii încearcă să determine cauzele exacte ale evenimentului.

Avionul implicat, un Boeing 737 Max, se află încă în hangar pentru reparații, după ce au fost efectuate primele lucrări de întreținere. Tehnicienii companiei Seas sunt responsabili de remedierea avariei, însă sunt necesare piese de schimb care urmează să fie aduse din Seattle. 

Agenția Națională pentru Siguranța Zborului a început deja investigațiile, efectuând o primă inspecție pe 1 octombrie și confiscând cele două cutii negre. Flight Data Recorder, care conține parametrii de zbor pentru ultimele 25 de ore, și Cockpit Voice Recorder, ce înregistrează sunetele din cabină, inclusiv comunicările piloților, sunt acum analizate.

Potrivit unei prime reconstrucții, este posibil ca o singură anvelopă să fi explodat inițial, avariind celelalte trei și afectând structura trenului de aterizare. Cauza exactă a exploziei rămâne un mister, iar investigațiile continuă pentru a stabili ce anume a provocat incidentul.

Citește și: Incendiu la motorul unui zbor Ryanair din Italia: 184 de pasageri au fost evacuați prin toboganele de urgență

Reamintim că pista aeroportului Bergamo Orio al Serio a fost temporar închisă în dimineața zilei de 1 octombrie, după ce anvelopa unui avion Ryanair, sosind din Barcelona, a explodat la scurt timp după aterizare. Incidentul a avut loc în jurul orei 8:00, iar la bordul aeronavei se aflau 162 de pasageri și șase membri ai echipajului. Conform companiei Sacbo, care administrează aeroportul, nimeni nu a fost rănit în urma incidentului.

Explozia anvelopei a avut loc în timpul rulării aeronavei pe pistă. Deși nu s-au înregistrat pagube semnificative, incidentul a dus la suspendarea plecărilor și aterizărilor altor zboruri. Asfaltul pistei a suferit daune care urmează să fie evaluate, scrie fanpage.

Potrivit informațiilor furnizate de L'Eco di Bergamo, avionul a fost nevoit să rămână pe pistă până la remorcare. La fața locului au intervenit pompierii, care au sosit cu cinci vehicule de la aeroport și două de la centrala electrică din Bergamo. În prezent, se desfășoară operațiuni de reabilitare, iar remorcarea aeronavei este programată după finalizarea acestora.

-----------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel