Anasatasia este din Republica Moldova și trăiește alături de soțul și fiica ei în Islanda. Ea spune că s-a decis să facă un astfel de clip în urma zecilor de comentarii care i-au cerut să explice de ce copiii din Islanda par să se îmbolnăvească mai puțin decât cei din România.
În timpul videoclipului, tânăra explică că, în Islanda, contactul cu natura și obiceiurile sănătoase ale locuitorilor au un impact semnificativ asupra sănătății copiilor. Ea subliniază faptul că, în ciuda temperaturilor reci specifice acestei țări nordice, copiii islandezi sunt încurajați să petreacă mult timp în aer liber, să se joace în zăpadă și să se bucure de avantajele climatului răcoros.
"De fiecare dată când postez un video primesc zeci de comentarii și zeci de mesaje pe privat. Unii mă susțin, alții nu înțeleg, alții chiar mă judecă, dar indiferent nu rămâne nimeni.
Aceasta a fost și rămâne cea mai solicitată temă din toate timpurile. Mulți au vrut să știe cum se face că în Islanda, aparent, copiii răcesc mult mai rar decât acasă. Încerc să împart din observațiile și experiența mea pe scurt.
Afară se iese pe orice vreme. Nu există vreme rea, ci doar haine nepotrivite. În piscina cu apă caldă se merge mai ales iarna. Vara, în schimb, la 17-18 grade cu plus, e deja timp de plajă la ocean, de la mic la mare", spune Anastasia.
Copiii din Islanda merg la școală răciți, iar nou-născuții dorm în cărucioare, în frig
Tânăra explică și ce se întâmplă în cazul în care copiii se îmbolnăvesc.
"De vânt, la fel, nu se teme nimeni. Căciula se poartă foarte rar. Chiar și după 7 ani trăiți aici, în mine a mai rămas o picătură de moldoveancă, așa că eu îi mai pun una subțire când temperaturile scad sub 10 grade. Elevii islandezi, în schimb, dacă n-au de mers distanțe lungi, ies lejer de la piscină cu părul umed, inclusiv pe ger.
Ciorapii în casă, de obicei, nu se poartă. Ea n-a purtat nici când era bebeluș, nici acum.
Pentru răceala clasică nu primești nimic altceva decât ibuprofen. Niciun fel de antivirale, pastile, siropuri. Un virus trece într-o săptămână dacă iei medicamente și... în șapte zile dacă nu iei. Vorba ORL-istei noastre de familie.
În tot acest timp, copilul, dacă vrea, merge la grădiniță și la școală. Este chiar încurajat să facă asta, pentru că se crede că imunitatea nu se întărește cu medicamente. Ea se întărește atunci când lucrează. Vitamina D iau toți. Nou-născuții adorm afară, în cărucioare.
Și ar mai fi multe de adăugat, dar am lungit-o și așa", mai spune moldoveanca.
VIDEO
@anastasiacruzz Cea mai solicitată temă ????
♬ original sound - Prietena ta de la Polul nord
Clipul său educativ pe TikTok a devenit rapid viral, stârnind curiozitatea și aprecierea utilizatorilor pentru abordarea sa pozitivă și informativă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News