De ce crește hipertensiunea, deși "respectăm" regulile

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Prof. dr. Maria Dorobanţu, șefa clinii de cardiologie de la Spitalul de Urgență Floreasca și președinta Societății Române de Hipertensiune Arterială, a vorbit despre hipertensiunea arterială.

Hipertensiunea este mai bine tratată, mai bine controlată, dar, din păcate, s-a constatat că obezitatea este din ce în ce mai frecventă. Aceasta este foarte strâns legată de hipertensiune.

În al doilea rând, românii mânâncă foarte sărat. În mod normal, avem nevoie de maximum 6-6,5 grame în 24 de ore. Românii mânâncă dublu. Acest consum de sare se ridică la 12-13 grame. Pe de altă parte, sedentarismul este prezent la un număr mare de indivizi. De asemenea, un lucru care poate explica această creștere de prevalență, în loc să scadă, este și faptul că se asociază cu diabetul zaharat. Împreună, hipertensiunea și diabetul au un risc sporit de evenimente cardiovasculare, de infarct de miocard, de accidente vasculare cerebrale, de insuficiență cardiacă, de insuficiență renală. Nu toți hipertensivii fac aceste complicații. De aceea este important ca odată stabilit diagnosticul, să meargă la medic pentru a i se stabili un tratament. Este foarte important să nu renunțe la el în momentul în care s-a normalizat tensiunea.

Nu se vindecă

Hipertensiunea arterială, forma aceasta primară care este cea mai frecventă, nu se vindecă. Necesită un tratament care, sigur, poate fi nuanțat, dar în niciun caz nu se renunță la el, dacă a fost nevoie de tratament. Când este nevoie de tratament, când este nevoie doar de schimbarea stilului de viață, asta este o altă problemă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel