De ce întârzie avioanele? Un pilot explică

Alexandra Curtache |
Data publicării:
De ce întârzie avioanele? Un pilot explică / Foto: TikTok
De ce întârzie avioanele? Un pilot explică / Foto: TikTok

În ultima perioadă, tot mai multe zboruri înregistrează întârzieri, iar pasagerii sunt adesea frustrați de aceste neplăceri. Un pilot român a explicat într-un videoclip pe TikTok, care a adunat peste 15 mii de aprecieri, motivele pentru care întârzierile sunt tot mai frecvente în timpul verii.

„Vreau să vă explic de ce sunt tot mai multe întârzieri în perioada verii. În primul rând sunt mai multe avioane pe cer, pentru că toată lumea merge în vacanțe, sunt foarte multe zboruri și asta înseamnă mai multe restricții de la controlul de trafic”, a declarat pilotul.

El a continuat explicând că situația din Ucraina complică și mai mult lucrurile: „Deasupra Ucrainei nu se zboară. Toată lumea ocolește Ucraina, iar acele culoare de zbor din preajma ei sunt foarte aglomerate.” Acest lucru duce la o suprasaturare a anumitor rute aeriene, ceea ce contribuie la întârzieri suplimentare.

O altă problemă majoră este reprezentată de condițiile meteorologice nefavorabile: „Dacă sunt zone cu furtuni, cu vreme rea, toată lumea le ocolește iar asta se adaugă la întârzieri și la restricții bineînțeles.” Pilotul a subliniat că ocolirea acestor zone pentru siguranța pasagerilor adaugă timp suplimentar la durata zborurilor.

 

„Noi vrem să vă ducem în siguranță la destinație să vă bucurați de vacanțe”

 

În plus, el a menționat și dificultățile tehnice și operaționale: „Dacă mai adaugi la toate aceste lucruri și o defecțiune a aeronavei, faptul că aeroporturile fac față cu greu numărului mare de zboruri, se adună și la finalul zilei pot ajunge întârzieri destul de mari.” Deși toate aceste probleme contribuie la întârzieri, pilotul a încurajat călătorii să rămână calmi și răbdători: „Oricum, călătoriți cu plăcere, dar îndemn la calm și răbdare, pentru că noi vrem să vă ducem pe toți în siguranță la destinație să vă bucurați de vacanțe.”

Cu toate aceste explicații, mulți români și-au exprimat dezamăgirea față de serviciile oferite de compania Wizz Air.

„Wizz Air chiar dacă e vreme bună, aeroporturi goale și cerul liber tot are întârzieri”, a comentat un utilizator.

Un altul a adăugat: „Cu Wizz am pierdut un zbor de legătură la o escală, mai e ceva de zis?”

În concluzie, deși există multiple motive obiective pentru întârzierile din perioada verii, pasagerii continuă să fie nemulțumiți de experiențele lor de zbor, în special cu anumite companii aeriene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel