De ce să pui bicarbonat pe carne. Nu vei regreta. Trucul marilor bucătari

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
De ce să pui bicarbonat pe carne. Trucul marilor bucătari
De ce să pui bicarbonat pe carne. Trucul marilor bucătari

Bicarbonatul de sodiu are multiple întrebuințări în gospodărie. Pe lângă proprietățile curative și cele care folosesc mai ales gospodinelor, vă spunem astăzi despre altul: bicarbonatul de sodiu poate ajuta la frăgezirea cărnii. 

Bicarbonatul de sodiu, acest elixir al bucătăriei românești vine cu numeroase întrebuințări. În cazul în care doriți să-l folosiți pentru frăgezirea cărnii trebuie să știți că trebuie să aveți grijă cu cantitatea de bicarbonat pe care o folosiți. Nu trebuie să dați din abundență, ci trebuie făcuți pași mici care și vor face efectul. Acesta este și unul dintre secretele micilor românești de casă, pentru care gustul lor este unul atât de bun.

Te-ar putea interesa și: Amestecă bicarbonat de sodiu cu lapte: Secretul turcesc pentru frumusețe care șterge câțiva ani de pe chip cât pocnești din degete

Este important de reținut însă, la final, carnea trebuie clătită, înainte de a fi băgată la cuptor sau la tigaie. Excesul vă poate dăuna, așadar nu faceți abuz. 

Iată pașii pe care trebuie să-i urmați pentru a obiține cea mai fragedă carne: 

Pasul 1

Pregătiți carnea. 

Pasul 2

Presărați bicarbonatul peste carnea crudă. Nu exagerați cu cantitatea. Folosiți aproximativ o lingură la 450 grame de carne. Cântăriți cu atenție, sau, în cazul unor gospodine experimentate, folosiți-vă ochiul deja format pentru a estima aceste cantități. Cântarul este necesar dacă nu sunteți însă sigură de cât de grea este carnea. 

Pasul 3

Lăsaţi bicarbonatul carne cel puţin o oră.

Pasul 4

Clătiți bine carnea, apoi uscați-o cu șervețele de hârtie.

Pasul 5

Continuați cu rețeta dumneavoastră. 

Iată alte două întrebuințări ale bicarbonatului. Trucuri pentru gospodine

Dezodorizant versatil

Fie că este vorba despre o toaletă cu mirosuri înțepătoare sau pantofi mirositori, o cutie de prânz mirositoare sau un dulap învechit, puteți folosi bicarbonatul de sodiu ca dezodorizant. Pentru zonele uscate, presărați bicarbonat de sodiu peste zona pe care doriți să o dezodorizați, apoi lăsați-o peste noapte. Dacă puteți, sigilați-l pentru a-l face mai eficient (de exemplu, închideți cutia de prânz cu bicarbonatul înăuntru). Apoi, pur și simplu îndepărtați bicarbonatul de sodiu, care va fi absorbit mirosul a ceea ce ați încercat să deăodorizați. Pentru articolele cu adevărat mirositoare, cum ar fi pantofii, poate fi necesar să faceți acest lucru în mod regulat sau de mai multe ori. Pentru zonele umede, cum ar fi o toaletă sau o baie, dizolvați o ceașcă de bicarbonat de sodiu la aproximativ fiecare 5 litri de apă, lăsați-o timp de o oră și spălați-o sau scurgeți-o.

Elimină petele

Pe lângă îndepărtarea petelor de pe îmbrăcăminte, bicarbonatul de sodiu este, de asemenea, bun pentru a vă ajuta să îndepărtați petele din vase, oale și tigăi sau de pe perdelele de duș. Folosiți-l pentru a vă spori spălatul vase adăugând două linguri în pulberea de spălat vase. Pentru pete foarte dure sau extra-grase, înmuiați vasul într-un amestec de 1-2 linguri bicarbonat de sodiu și apă caldă timp de cel puțin o jumătate de oră înainte de spălare. Este minunat pentru curățarea petelor de ceai și cafea greu de estompat sau a perdelelor de duș cu mucegai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel