Publicitate
Noile tendințe plasează bucătăria în centrul nervos al vieții familiale și sociale. Este locul prin excelență în care ne întâlnim să discutăm, să luăm o gustare sau să bem o cafea, unde cei mici își fac temele sau unde prietenii ajung inevitabil să discute. Pentru toate acestea, prezența sa trebuie să fie impecabilă în orice moment, fără urme de grăsime sau murdărie și, bineînțeles, foarte bine dezinfectată. Pentru a obține cele mai bune rezultate, este convenabil să știți cum să curățați fiecare material și chiar câteva trucuri de casă, care sunt mult mai eficiente și mai naturale decât produsele chimice. Vă vom spune în detaliu.
Spune la revedere mirosurilor neplăcute din bucătărie. Creați un odorizant natural cu coji de citrice. Dacă mașina dumneavoastră de spălat vase miroase urât, turnați un pahar de oțet alb și câteva linguri de bicarbonat de sodiu. Vei neutraliza mirosurile neplăcute, vei îndepărta resturile de alimente și vei curăța țevile. Acestea sunt trucurile pentru a elimina mirosurile neplăcute din casă. Cum să curățați mobila de bucătărie? Cu ce produs? Ce loc este sigur pentru depozitarea containerelor? Dacă ești interesat de răspunsuri, iată-le.
Pune sare în cana de cafea. O să fii ca un magician. Cele mai populare trucuri cu sare
Trucuri pentru a curăța bucătăria
Pentru a menține igiena acestui spațiu atât de vulnerabil la bacterii, este necesar să aveți o curățare scrupuloasă a fiecărui colț al bucătăriei. Vă spunem cum o puteți face.
După fiecare gătire, colectați și măturați resturile de mâncare. Când ștergeți, țineți cont de materialul podelei. Dacă este ceramică sau gresie, folosește apă caldă și un produs de curățat podea sau un strop de oțet. Dacă este piatră naturală, cea mai bună este apa cu săpun neutru sau amoniac. Pentru podelele din lemn sau laminat, folosiți o jumătate de pahar de oțet alb într-o găleată cu apă caldă și scurgeți bine. Curățați plăcile de porțelan cu o parte de săpun și 3 părți apă.
Mobila. Dulapurile lăcuite își vor recăpăta strălucirea dacă le ștergeți cu o cârpă înmuiată în lapte fierbinte și uscați cu o cârpă fără scame. Dacă sunt din melamină, faceți un amestec cu o cană de oțet, două căni de apă fierbinte și o lingură de bicarbonat de sodiu. Dați o cârpă și voila! Pentru cele din lemn se face o soluție cu un sfert de cană de oțet și câteva picături de ulei. Frecați cu o cârpă din microfibră și uscați cu o cârpă curată. Veți putea dezinfecta și hrăni lemnul în același timp.
Hota. Eliminați grăsimea încorporată în ea fierbând o oală cu apă și suc de lămâie cu hota pornită. Aburul o va înmuia și o va face mai ușor de curățat. Filtrele, mai bine lăsați-le la macerat cu apă fierbinte si puțin bicarbonat de sodiu.
Cuptor. Înainte de a-l curăța, ar trebui să-l lași să se răcească complet. Dacă ai un model pirolitic, care se curăță singur, ce economisești! Pentru cei care nu sunt atât de norocoși, ștergeți-l cu o cârpă înmuiată într-un amestec de bicarbonat de sodiu și oțet. Această rețetă veche funcționează excelent pentru îndepărtarea petelor dure, plus că lasă un miros plăcut de proaspăt și curat.
Oale și tigăi. Îndepărtați resturile alimentare prinse acoperind suprafața arsă cu o pastă făcută dintr-o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu și apă. Frecați bine și apoi clătiți.
Cuptor cu microunde. Puneți într-un bol apă cu câteva picături de lămâie și încălziți timp de trei minute. Ceața va face ca grăsimea să se desprindă de pe pereți și poate fi îndepărtată cu ușurință cu o cârpă curată. Placa interioară, curățați-o cu apă și în mașina de spălat vase obișnuită sau cu un strop de oțet. Clătește și... voila!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News