Decizia CCR servește unui plan POLITIC. Ce se urmărește?

Oana Stanciulescu |
Data publicării:

CCR a furnizat știrea lunii după ce a decis să nu se mai întâlnească cu delegația Comisiei Europene, în cadrul discuțiilor privind MCV.  Explicația este cel puțin bizară – că vezi doamne CCR trebuie să fie neutră. Adică, cum ar veni, până acum nu ar fi fost? Nu ține! O altă chestiune bizară este faptul că doar judecătoarea Lidia Stanciu ar fi fost singura care ar fi votat împotrivă, dar și faptul că s-a făcut pe șest, fără o explicație pentru opinia publică.

Potrivit comunicatului CCR, delegația Comisiei Europene i-a pus președintelui CCR, pe 15 martie, mai multe întrebări despre Legile Justiției.  Să fie oare aceasta răspunsul pe care-l căutăm la întrebarea de ce această decizie? Este posibil ca CCR să nu mai dorească să-și explice deziciile, prezente și viitoare?

Poate intuind această problemă, membrii delegației Comisei i-au spus președintelui CCR “că niciodată nu au privit întâlnirile cu membrii Curții ca pe o modalitate de monitorizare sau control a acesteia”, după cum apare chiar în comunicatul CCR.

La 1 ianuarie 2007, momentul în care România a aderat la UE, soluția pentru chestiunile nerezolvate, obiective privind reforma sistemului judiciar, de reducere a corupției din instituțiile statului și de punerea sub control a crimei organizate, a fost MCV.

De câteva luni de zile, la unison, lideri politici, premier, ministrul Justiției cer ridicarea MCV-ului, cu un ton răstit și jignit. Tocmai în momentul în care guvernul PSD-ALDE uimește o lume întreagă prin atacul la justiție.

Iată că acum apare și o decizie concretă în acest sens. De ce?

De ce să fi luat CCR o asemenea decizie?

De ce se extrage CCR din acest mecanism?

Această extragere înseamnă implicit extragerea din UE?

Care vor fi consecințele?

Cine va fi următorul oficial/instituție din România care va lua exemplul CCR?

Dacă ministrul Justiției  va anunța că nu se va mai întâlni cu Comisia Europeană? Sau doamna Viorica Dăncilă, prim ministrul României?

Încotro se îndreaptă România?

 

( DECIZIA CCR

“Pornind de la rolul, locul și atribuțiile Curții Constituționale în cadrul statului de drept, care o obligă să aibă o poziție de neutralitate în relațiile dintre autoritățile publice și îi impun obligația de rezervă în ceea ce privește exprimarea unor puncte de vedere ce fac obiectul dezbaterilor publice, cu eventuale conotații politice,  Plenul Curții și-a manifestat dorința de a nu mai fi implicat în programul delegațiilor Comisiei Europene în contextul MCV. De altfel, Curtea Constituțională nu este vizată de problematicile/obiectivele urmărite prin instituirea MCV. În discuțiile cu privire la realizarea obiectivelor MCV, Curtea nu se poate angaja în aprecieri la adresa unor instituții vizate în rapoartele MCV, în sensul de a analiza și evalua activitatea acestora”.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel