Declarațiile iubitei românului ars de viu de ziua lui în Italia: „Nu-mi vine să cred că nu mai este”

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Declarațiile iubitei românului ars de viu de ziua lui în Italia: „Nu-mi vine să cred că nu mai este” / Foto: Facebook
Declarațiile iubitei românului ars de viu de ziua lui în Italia: „Nu-mi vine să cred că nu mai este” / Foto: Facebook

Cătălin Mocanu, un român de 55 de ani, și-a găsit sfârșitul într-un mod tragic, într-un incendiu devastator care a mistuit baraca în care locuia, alături de partenera sa, Nadia. Femeia a supraviețuit și a oferit declarații tulburătoare.

Incidentul s-a petrecut sub un viaduct din localitatea Stagno, în apropiere de Livorno, Italia, chiar în ziua aniversării sale, pe 3 septembrie, conform presei străine.

Tragedia a fost descoperită de doi voluntari care se aflau în trecere prin zonă. Aceștia au observat flăcările care se ridicau până la pod și au alertat imediat autoritățile. Cu toate acestea, pentru Cătălin Mocanu nu s-a mai putut face nimic. Bărbatul se afla singur în baracă în momentul izbucnirii incendiului, Nadia fiind la muncă, ca îngrijitoare.

 

Bărbatul nu a avut nicio șansă la viață 

 

Incendiul a izbucnit în jurul miezului nopții, iar martorii au povestit că flăcările erau extrem de violente, iar situația a fost agravată de explozia unor butelii de gaz aflate în locuința improvizată. Pompierii au ajuns la fața locului când incendiul era deja aproape stins, dar nu au mai putut face altceva decât să constate decesul bărbatului, care fusese carbonizat de flăcări. Echipele medicale sosite cu ambulanța nu au putut decât să declare decesul.

Nadia, iubita românului, a aflat de incident în jurul orei 2:00 dimineața, în timp ce se afla la muncă. „Eram la muncă atunci când am primit vestea teribilă”, a declarat ea.

„Trăiam împreună din 2010. Când a izbucnit incendiul, cred că era în pat. Nu-mi vine să cred că nu mai este.” Copleșită de durere, Nadia a continuat: „Am văzut când au ridicat corpul. Acum nu mai am nimic. Nu știu unde voi merge sau ce voi face.”

Cauza exactă a incendiului rămâne necunoscută. O ipoteză luată în calcul este că flăcările ar fi pornit de la un aragaz de camping lăsat aprins, însă anchetatorii nu exclud nici alte posibilități, inclusiv o eventuală acțiune intenționată. Cercetările continuă, iar multe întrebări despre moartea lui Cătălin Mocanu rămân fără răspuns.

 

Zeci de condoleanțe pentru partenera sa

 

Această tragedie scoate la lumină condițiile precare în care trăiesc numeroase persoane aflate în situații de vulnerabilitate în Italia, în special cele care locuiesc în tabere improvizate. În ciuda faptului că autoritățile locale încearcă să ofere soluții pentru cazarea acestor oameni, realitatea din teren este adesea cu mult mai sumbră. Mulți aleg să rămână în adăposturi improvizate, fie din cauza costurilor ridicate ale locuințelor, fie din lipsa de alternative viabile.

Comunitatea locală din Stagno este în stare de șoc, iar locuitorii și-au exprimat solidaritatea față de Nadia și durerea pe care aceasta o simte. „Era un om de treabă, mereu cu zâmbetul pe buze. Nu merita să moară așa”, a declarat un vecin care îi cunoștea pe cei doi.

În timp ce ancheta continuă, autoritățile italiene încearcă să ofere răspunsuri și să stabilească dacă moartea lui Cătălin Mocanu a fost rezultatul unei tragedii accidentale sau dacă există suspiciuni de altă natură.

Până atunci, Nadia rămâne singură, copleșită de durere și de incertitudinea unui viitor fără partenerul său, cu care împărțea viața de peste un deceniu. „Nu știu ce voi face de acum înainte. Tot ce îmi doresc este să-l am pe Cătălin înapoi, dar știu că asta nu mai este posibil”, a spus ea cu lacrimi în ochi.

 

------------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel