Declarațiile lui David Popovici înainte de Jocurile Olimpice: „Este mai bine să fiu un outsider”

Alexandra Curtache |
Data publicării:
sursa foto: David Popovici / Facebook
sursa foto: David Popovici / Facebook

Înotătorul român David Popovici a transmis un mesaj plin de determinare înainte de Jocurile Olimpice de la Paris, într-un interviu acordat pentru World Aquatics. Deși nu se consideră principalul favorit la competiție, Popovici vede această percepție ca pe o sursă de motivație suplimentară.

Popovici, care a participat la prima sa Olimpiadă pentru experiență, este acum gata să-și depășească limitele și să atingă noi culmi în cariera sa sportivă.

„Încă de la ultima Olimpiadă, am vorbit despre faptul că am mers la prima Olimpiadă pentru experienţă, iar acum că am dobândit această experienţă, nu pot decât să privesc spre lucruri şi mai mari la următoarea Olimpiadă", a declarat el conform Digi24.

La Paris, Popovici se va confrunta cu nume mari din înot, inclusiv Kyle Chalmers (Australia), Matt Richards (Marea Britanie), Maxime Grousset (Franța) și Alexy Jack (SUA). De asemenea, va concura împotriva lui Pan Zhanle din China, noul deținător al recordului mondial la 100 m liber, cu un timp de 46,80 secunde stabilit la Doha 2024.

„Când am aflat că recordul a fost cu 0,06 secunde mai bun decât al meu, am fost puţin luat prin surprindere, dar apoi am devenit foarte entuziasmat şi dornic să mă apropii cât mai mult de el şi poate să-l dobor în viitor", a spus Popovici.

 

Sportivul român consideră că poziția sa de outsider relativ îl avantajează

 

„Este bine să fiu poate mai mult un outsider decât înainte, chiar dacă sunt încă unul dintre favoriţii din lume, nu sunt primul favorit, încă nu sunt cel mai rapid, aşa că asta mă motivează cu adevărat", a adăugat el.

Modestia lui Popovici rămâne una dintre trăsăturile sale definitorii, în ciuda succeselor remarcabile.

„Nu mi-a plăcut niciodată termenul de „superstar" sau „celebritate", cum mă numesc alţii", a mărturisit el. „Este adevărat că o mulţime de oameni mă cunosc în România datorită înotului, sau poate muncii de caritate şi altor lucruri publice în care sunt implicat, dar aş spune că încerc doar să fac cât de mult bine pot cu expunerea pe care o am."

Printre gesturile sale filantropice, Popovici a donat una dintre medaliile sale de la Campionatul Mondial de la Budapesta 2022 pentru a fi transformată în peste 100 de fundiţe aurii, simbol al luptei împotriva cancerului la copii. „Aş spune că sunt mai mândru de asta decât de orice altceva fac (în bazin)", a afirmat sportivul.

Gestionarea faimei a fost o provocare pentru Popovici în 2023, însă a găsit echilibrul prin reducerea expunerii publice. „Înainte, eram puţin celebru în România, să spunem că mă recunoşteau trei sau patru persoane din 10, acum sunt 10 din 10", a explicat el. „Dar când a devenit obositor, în 2023, am venit cu soluţia de a opri pur şi simplu orice expunere, de a nu mai merge la emisiuni TV, de a nu mai da interviuri, doar atunci când este necesar, şi asta chiar a funcţionat."

David Popovici rămâne un exemplu de determinare și modestie, așteptând cu nerăbdare să-și demonstreze abilitățile la Jocurile Olimpice de la Paris.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel