"România nu are un brand de țară atunci când vine vorba de păduri. Ni l-au făcut alții, din cauza defrișărilor ilegale. Ele există. Din păcate asta e situația, dar vestea bună e că se lucrează la eliminarea lor. Defrișările ilegale nu ar trebui să dicteze imaginea României în continuare. În păduri se întâmplă și lucruri bune. Ar trebuie să le comunicăm și pe acestea. Trebuie să prezentăm și ce e bun", a declarat Carmen Avram, într-un interviu acordat în exclusivitate ȘtiriDiaspora și DCNews.
Ce face România pentru a opri defrișările ilegale
Europarlamentarul a menționat și o listă de măsuri pe care România le ia pentru a stopa acest fenomen al defrișărilor ilegale.
"Cel mai important lucru este că sistemul informatic de monitorizare SUMAL 2.0 a fost pus în funcțiune și dă rezultate. Se lucrează în prezent la intergrarea imaginilor preluate din satelit în platforma informatică, astfel încât să ai acces în timp real la ce se întâmplă în păduri și să știi cu precizie unde se întâmplă.
Pentru îmbunătățirea funcționării SUMAL 2.0 s-au alocat în PNRR 46 de milioane de euro.
S-a înregistrat o creștere cu 46% a cazurilor penale instrumentate care vizează infracțiuni în domeniul forestier. În paralel, o creștere de aproape 50% a dosarelor soluționate.
Asta ne arată că, din păcate, încă ne confruntăm cu fenomenul tăierilor ilegale, dar și că vinovații încep să plătească pentru asta", a mai spus Carmen Avram.
Pentru a rămâne la curent cu activitatea europarlamentarului Carmen Avram, urmărește www.carmenavram.ro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News