Delfinii de la delfinariul din Harkov, Ucraina, și-au găsit adăpost la Constanța

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Ucrainenii din Harkov, oraş bombardat de ruşi, au trimis delfinii și leii de mare spre Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii din Constanța, toate documentele și acordurile fiind acum eliberate.

La jumătatea lunii martie, ucrainenii din Harkov, oraş bombardat de ruşi, au cerut sprijin Constanţei, pentru găzduirea mai multor mamifere. Delfinii şi leii de mare din Delfinariul de la Harkov, alături de dresorii lor, urmau să ajungă la Constanţa, la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii.

Astăzi, prin Punctul de Trecere al Frontierei Isaccea a trecut, în urmă cu puțin timp, un transport special, format din două autospeciale, în care se află patru delfini și trei lei de mare. Aceștia vor ajunge la Delfinariul din Constanța.

Delfinii de la delfinariul din Harkov, Ucraina, și-au găsit adăpost la Constanța

 

Tranzitul lor prin PTF Iscaccea a fost prioritizat de către colegii de la Poliția de Frontieră și medicul veterinar, pentru a limita pe cât posibil stresul acestora, relatează Focus Press.

În luna martie, după izbucnirea războiului din Ucraina, Consiliul Judeţean Constanţa a primit o solicitare de relocare a unor mamifere de la Delfinariul din Harkov. De principiu, Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa, instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean Constanţa, şi-a dat acordul. Urma să fie obţinute anumite avize şi să se solicite părţii ruse crearea unui culoar pentru trecerea în siguranţă a convoiului cu delfini. 

Tot la Harkov, Muzeul Hryhorii Skovoroda a fost atacat cu rachetele. Asta în timp ce la Mariupol se fac eforturi pentru a evacua "toți eroii care apără" orașul, a declarat președintele Ucrainei Volodimir Zelenski în discursul său.

Separatiștii pro-ruși din estul Ucrainei vor să transforme Mariupolul, distrus de bombardamente, într-o stațiune

 

"Acest lucru este extrem de dificil. Dar este important. Sunt sigur că toată lumea înțelege cauza principală a acestei complicații, precum și unde se află cauza. Dar nu ne pierdem speranța. Nu ne oprim. În fiecare zi căutăm o opțiune diplomatică care poate funcționa. Mâine, echipa noastră pregătește continuarea activității coridoarelor umanitare pentru toți locuitorii din Mariupol și din așezările din jur”, a spus președintele.

Vorbind despre atacul rusesc asupra Muzeului Hryhorii Skovoroda din regiunea Harkov, Zelenski a spus: "O rachetă. Pentru a distruge muzeul. Muzeul filosofului și poetului care a trăit în secolul al XVIII-lea, care i-a învățat pe oameni ce este o atitudine creștină față de viață și cum o persoană se poate cunoaște pe sine. Ei bine, se pare că acesta este un pericol teribil pentru Rusia modernă - muzeele, atitudinea creștină față de viață și cunoașterea de sine a oamenilor."

Zelenski a adăugat că armata rusă a distrus sau deteriorat aproape 200 de situri de patrimoniu cultural.

El a menționat, de asemenea, atacul cu rachete asupra orașului Odesa, spunând că a vizat "un oraș în care aproape fiecare stradă are ceva memorabil, ceva istoric". "Dar pentru armata rusă, nu contează. Ei doar ar ucide și ar distruge. Odesa? Regiunea Harkov? Donbas? Lor nu le pasă".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel