Rahat Lokum este un produs de cofetărie făcut din amidon și zahăr, care este adesea aromat cu apă de trandafiri, sau lămâie. Uneori se mai adaugă și nuci tocate, fistic sau alune. Dulciurile se taie cubulețe și se stropesc cu zahăr pudră sau pulpă de cocos uscată, pentru a preveni lipirea.
Ingrediente:
suc de rodie - 250 ml,
apă - 750 ml,
zahăr - 800 grame,
amidon de porumb - 200 grame,
alune - 300 grame,
acid citric - 20 grame,
susan alb - 120 grame,
zahăr pudră - 40 grame.
Rețeta, pas cu pas
Turnați 250 ml de apă într-o cratiță, adăugați zahăr, jumătate din acidul citric și, amestecând, aduceți la fierbere. Gătiți siropul la foc mic până se îngroașă, aproximativ 30 de minute.
Chiftele din linte cu vinete: super gustoase, foarte ușoare și sănătoase!
Se toarnă 500 ml apă, sucul de rodie într-o cratiță, se adaugă amidon, restul de acid citric și se amestecă bine. Se aduce la fierbere și se fierbe la foc mic timp de 5 minute.
Adăugați sirop de zahăr în masa de amidon, amestecați și gătiți împreună, amestecând, timp de 30 de minute.
Plăcintă delicioasă cu ciuperci fără aluat, potrivită celor care numără caloriile
Uscați alunele într-o tavă uscată sau la cuptor pentru 5-10 minute. Puneți-le împreună cu susan într-o tigaie și amestecați.
Se ia de pe foc și se toarnă compoziția într-o formă sau pe o tavă de copt. Se acoperă cu folie și se dă la frigider peste noapte. Apoi tăiați lokum-ul în pătrate și stropiți-le cu zahăr pudră. Poftă bună!
-----------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News