Deputata Laura Vicol a demisionat din PSD după scandalul imobiliar Nordis

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Laura Vicol / Foto: Facebook
Laura Vicol / Foto: Facebook

Laura Vicol, deputată PSD și președinta Comisiei juridice a Camerei Deputaților, a demisionat recent din partid, conform unor surse DC News. Decizia a venit în contextul scandalului Nordis, un proiect imobiliar care a generat controverse și acuzații de fraudă.

Demisia sa a fost depusă marți la liderul grupului parlamentar al social-democraților, în urma dezvăluirilor recente privind implicarea sa în afacerea Nordis.

Aceasta este o lovitură semnificativă pentru PSD, având în vedere că Vicol a fost un membru proeminent al partidului și a ocupat funcții cheie în Parlament din 2020, conform DC News. De asemenea, din noiembrie 2021, ea a condus Comisia juridică, de disciplină și imunități din Camera Deputaților.

Citește și: Laura Vicol și-a dat demisia după publicarea anchetei despre Nordis 

Scandalul Nordis a început să capete amploare după ce Recorder a publicat informații despre modul în care acest proiect imobiliar, care promitea să fie unul dintre cele mai spectaculoase din România, a degenerat într-o schemă piramidală. Conform investigației, sute de persoane au fost păgubite, iar milioane de euro au dispărut din conturile dezvoltatorului.

Nordis, unul dintre cei mai cunoscuți dezvoltatori imobiliari din România, este asociat cu Răzvan Ciorbă, soțul Laurei Vicol, și cu Mapp Development, reprezentată de Emanuel Gheorghe Poștoacă, fiecare având câte 46% din părțile sociale. Recorder a adus în atenție informații alarmante, sugerând că unele apartamente au fost vândute de mai multe ori, către persoane diferite, ceea ce a amplificat îngrijorările legate de legalitatea și etica afacerilor desfășurate de Nordis.

Citește și: Andrei Șelaru, despre colaborarea cu Nordis: „Nu am încasat niciodată niciun leu de la Nordis. Îmi pare rău dacă cineva și-a pierdut banii din cauza mea”

 

Demisia lui Laura Vicol din PSD

 

Demisia lui Laura Vicol din PSD și din funcția de președinte al Comisiei juridice reflectă o încercare de a distanța partidul de scandalurile recente, într-o perioadă în care imaginea social-democraților este deja fragilă.

Această situație a stârnit speculații privind viitorul politic al Laurei Vicol, în contextul în care mulți observatori se întreabă dacă va reveni pe scena politică după acest episod tumultuos.

 

---------------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel