Au fost descoperite urme de tălpi cu o vechime de 23.000 de ani. Astfel, s-a ajuns la concluzia că popularea Americii de Nord de către specia umană era deja în curs de desfăşurare cu mult înainte de sfârşitul ultimei epoci glaciare, notează Agerpres.
Amprementele au fost lăsate la acea vreme în noroiul de pe malurile unui lac în prezent uscat. Acestuia i-a luat locul un deşert de ghips alb, situat în New Mexico, în Parcul Naţional White Sands, conform unui studiu publicat săptămâna aceasta, citat de AFP. Toate publicațiile internaționale științifice au început să emită primele analize despre descoperirea care„ dă istoria peste cap”.
“Multe urme par să aparţină unor adolescenţi şi copii; amprentele mari, de adulţi, sunt mai puţin frecvente”, au notat autorii studiului publicat joi în jurnalul ştiinţific american Science, scrie The New York Times.
Datarea amprentelor de tălpi descoperite la White Sands “arată faptul că oamenii erau prezenţi în acest peisaj cu cel puţin 23.000 de ani în urmă, cu dovezi ale ocupaţiei care se întind pe aproximativ două milenii”, se menționează în studiul citat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News