Desert sănătos din 3 ingrediente. Fără coacere și fără multă muncă. Este atât de bun, încât se termină în doar câteva clipe

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Desert sănătos din 3 ingrediente. Fără coacere și fără multă muncă. Este atât de bun, încât se termină în doar câteva clipe
Desert sănătos din 3 ingrediente. Fără coacere și fără multă muncă. Este atât de bun, încât se termină în doar câteva clipe

Desert sănătos din 3 ingrediente. Fără coacere și fără multă muncă. Este atât de bun, încât se termină în doar câteva clipe. Îți plac bananele și ți-ar plăcea să creezi un desert delicios? Rețeta pe care o prezentăm azi are ca ingredient principal acest fruct deosebit și excelent. Delicios și super simlu,  acest desert te a uimi și vei dori să-l prepari iar și iar.

Desert sănătos din 3 ingrediente. Fără coacere și fără multă muncă. Este atât de bun, încât se termină în doar câteva clipe 

 

Ingredientele necesare:

300 grame de ovăz măcinat,

praf de scorțișoară,

3 banane,

30 grame de cacao,

îndulcitor lichid după gust.

 

Desert sănătos din 3 ingrediente. Fără coacere și fără multă muncă. Este atât de bun, încât se termină în doar câteva clipe 

 

Într-un blender, se pun bananele rupte bucățele, praful de cacao, câteva picături de îndulcitor lichid, iar la final scorțișoara. Mixăm bine ingredientele.

 

Încercați și: Tort de ciocolată din doar două ingrediente. Un desert senzațional fără făină, unt, ouă și lapte

 

Când obținem rezultatul dorit, turnăm compoziția într-un castron mare plin cu fulgi de ovăz măcinați. Se amestecă apoi cu o spatulă până se omogenizează totul. Apoi turnați jumătate din amestec într-o tavă cu balamale tapetată cu hârtie de copt. Nivelăm baza prăjiturii cu o spatulă și punem deoparte câteva minute.

 

Vedeți și: Biloaie cu cacao. Varianta modernă a rețetei care făcea furori în comunism

 

Luați o banană pe care o feliați. Așezați feliile pe banane pe suprafața aluatului din tavă și, apoi, le acoperiți cu aluatul pus de o parte. Nivelați cu o spatula și dați tava la frigider pentru 3 ore (sau peste noapte) acoperită cu folie alimentară.

 

Vă sugerăm să preparați și: Chec pufos cu ciocolată, rețeta italiană. Dacă îți iese, toți de la masă îți vor spune "Chef"

 

După ce au trecut cele 3 ore, transferați desertul pe un platou și continuați cu ultima etapa de preparare. 

În acest caz, aveți nevoie de următoarele ingredientele:  

un pumn de arahide tocate,

1 banană,

1 lingura de cacao.

Punem bucățile de banana și cacao în blender. După ce le-ai mixat, crema obținută se toarnă pe suprafața prăjiturii și se nivelează cu o lingură. Decorăm din belșug  desertul cu arahide mărunțite.  Apoi aducem desertul la masa și îl servim lângă o ceașcă de cafea. Poftă bună!

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link - https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ

[citeste si]

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel