Desertul perfect care înlocuiește tradiționalul tiramisu. Este delicios și ușor de preparat

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Desertul perfect care înlocuiește tradiționalul tiramisu. Este delicios și ușor de preparat
Desertul perfect care înlocuiește tradiționalul tiramisu. Este delicios și ușor de preparat

Vara este, cu siguranță, sezonul care ne face să ne dorim să slăbim. Datorită zilelor frumoase, a mării, a hainelor ușoare, toată lumea ar dori să se arate perfect. Apoi, vine acea dorință de a servi un desert delicios. Vă propunem azi un desert, alternativa irezistibilă la tiramisu. Este gustos și ușor de preparat

Datorită diferitele arome ale ingredientelor folosite, acest desert are un gust puternic, dar sublim. Iată deci alternativa irezistibilă la tiramisu delicios și ușor de preparat.

Ingredientele necesare:

1 kg de brânză de vaci;

 200 de grame de zahăr pudră;

100 de grame de fulgi de ciocolată neagră;

 2 linguri de lichior;

1 pachet de pișcoturi;

2 gălbenușuri.

 

Desertul perfect care înlocuiește tradiționalul tiramisu. Este delicios și ușor de preparat. Preparare

 

Ricotta se amestecă bine cu zahărul, apoi se împarte în trei părți egale. O parte din ricotta o lăsăm deoparte, a doua partea va fi amestecată cu fulgii de ciocolată, iar a treia parte - cu gălbenușurile.

Vedeți și: Tiramisu ușor de vară. Simplu și rapid, ca să te bucuri imediat de acest desert senzațional. Cu acest truc va fi irezistibil

Pișcoturile se înmoaie în lichiorul diluat cu puțină apă. Dacă doriți  ca aroma și gustul de alcool să fie mai intense, atunci lichiorul nu se diluează cu apă. Luăm un platou și așezăm primul strat de pișcoturi înmuiate în lichiorul, diluat cu apă.

 Vă sugerăm și rețeta: Prăjitură ușoară din cafea. Se face rapid și este delicioasă. Fără unt, smântână și lapte. Are doar 160 calorii 

Peste primul strat de pișcoturi, așezăm ricotta amestecată cu fulgii de ciocolată. Urmează apoi un alt strat de pișcoturi înmuiate în lichiorul, diluat cu apă. Apoi așezăm un strat de ricotta amestecată cu gălbenușurile.

Ar putea să vă placă și: Tiramisu cu căpșune și cremă de ricotta. Rețeta unui deliciu culinar de 100 de calorii

Urmează încă un strat de pișcoturi înmuiate în lichiorul, diluat cu apă. În cele din urmă, se pune un strat de ricotta amestecată cu zahăr. La final, mai punem un ultim strat de pișcoturi. Desertul se dă la frigider să se răcească.  Poftă bună!

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link-> https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel