Desertul este potrivit și pentru cei care urmează o dietă strictă, pentru a pierde în greutate, deoarece are foarte puține calorii. Mai jos veți găsi toate instrucțiunile detaliate pentru prepararea tortului și lista de produse de care aveți nevoie pentru a-l realiza.
Tartă cu piersici, proaspătă și parfumată. Se face foarte ușor și e perfectă vara
Ingredientele de care aveți nevoie:
250 de grame de făină,
1 linguriță de oțet alb,
180 ml lapte,
2 ouă,
1 linguriță de extract de vanilie,
75 grame de îndulcitor cu ștevia (sau alternativ 150 grame de zahăr normal),
1 linguriță de extract de vanilie,
70 ml ulei,
1 linguriță de praf de copt.
Prepararea tortului cu lapte
Într-un castron mic și bateți ouăle. Adaugați ștevia sau zahărul (în funcție de dorință), apoi extractul de vanilie. În acest moment, mixați totul folosind telul electric. Continuați până obțineți un amestec albicios și pufos. Acum adăugați uleiul, laptele și amestecați încet pentru a nu demonta compoziția.
Într-un alt vas cerneți făina și praful de copt, amestecați-le bine, apoi adăugați-le, treptat, în aluatul anterior. Continuați să amestecul bine ca să nu se formeze cocoloașe. După această operație, adăugați oțetul de vin alb și amestecați din nou pentru ca acesta să se absoarbă complet în amestec.
Salată de paste, rețeta perfectă de vară din Italia. Te va face să exclami "Mamma mia!"
Luați o formă și ungeți-o bine cu ulei. Turnați aluatul pe care tocmai l-ați pregătit. Porniți cuptorul la o temperatură de 180° C și puneți desertul pentru 35 de minute.
După ce tortul este copt, puneți-l pe un vas de servire și serviți-l pe la masă. Poftă bună!
BONUS. Salam de biscuiți cu bezea. O rețetă simplă și ușoară a desertului care ne amintește de copilărie
Salamul de biscuiți cu bezea este un desert ieftin și bun, care se pregătește ușor și care poate fi preparat la cald sau la rece, poate fi de post ori “de dulce”. În funcție de preferințe, putem adăuga în desert rahat, stafide, miez de nucă, semințe sau nuca de cocos.
Ingrediente:
3 căni fulgi de ciocolată
2/3 cană de lapte condensat îndulcit,
esență de vanilie,
3 căni bezele mici
100 grame biscuiți (obișnuiți sau graham), rupți în bucăți
Mod de preparare
O tavă pătrată se tapetează cu folie de aluminiu, care se unge cu puțin ulei. Într-o cratiță se topesc fulgii de ciocolată în lapte, la foc mic, amestecând omogen. După ce compoziția s-a răcit, se adaugă vanilia, apoi se încorporează bezelele și bucățile de biscuiți.
Compoziția se toarnă în tava pregătită și se dă la frigider o oră sau până când se întărește.
Prăjitura Snickers, făcută în casă. Rețeta unui super desert cu nucă și caramel
Prăjitura se ridică din tavă cu ajutorul foliei și se taie în bucăți. Este unul dintre acele preparate de la care nu te poți opri din a-l mânca odată ce ai început. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News