Desertul perfect din pepene verde: este proaspăt, sărac în calorii și gata în 5 minute. Iată cum se face

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Desertul perfect din pepene verde, este proaspăt, sărac în calorii și gata în 5 minute. Iată cum se face. Sursa foto: freepik.com
Desertul perfect din pepene verde, este proaspăt, sărac în calorii și gata în 5 minute. Iată cum se face. Sursa foto: freepik.com

Care este desertul perfect pentru vara? Cel dulce, dar cu puține calorii, delicios, dar ușor de preparat, suculent și răcoritor. 

O modalitate de a experimenta frumusețea verii este să pregătești și să te bucurați de noi preparate, profitând de varietatea infinită de fructe și legume pe care natura o oferă în această perioadă. Putem testa rețete noi, simple și rapide pentru a pregăti mâncăruri delicioase și proaspete, potrivite pentru a lupta împotriva căldurii.

Iată un desert simplu și rapid, dar infinit de bun, pe care îl poți pregăti în 5 minute fără a sacrifica gustul și calitatea.

Tartă cu prune și migdale, un desert perfect pentru weekend

Ingredientul principal al preparatului  este pepenele verde, fructul de vară prin excelență, proaspăt și suculent. Pentru succesul rețetei este important ca aceasta să fie copt. Apoi ai nevoie de niște frișcă, semințe de vanilie și frunze de mentă. 

Pepenele se taie în felii orizontale, pentru a obține un disc ca o prăjitură. Coaja verde de elimină. Bate smântâna, îndulcind-o după gust și adaugă semințele de vanilie aromate și parfumate. Acum întinde crema pe discul de pepene verde chiar și lateral de parcă ar fi fost o adevărată prăjitură.

Nu aruncați cojile de pepene verde: două feluri de mâncare rapide, proaspete și gustoase

La final decorează cu câteva frunze de mentă. Un rezultat cu adevărat wow. Tortul  cu pepene verde este gata. Doar taie-l în felii și savurează-l foarte rece. Poftă bună!

Pepenele verde este format din 95% apă și conține puține zaharuri. O felie mare de 300 de grame conține aproximativ 10 grame. Dar conține și potasiu, biotină, vitaminele A și C. Ceea ce face din desertul nostru o sursă excelentă de apă pentru a ne rehidrata, vitamine și minerale utile în zilele toride de vară

-----------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt

https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g

https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G

 - https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel