E imposibil oare de preparat? Desigur că nu! Vă vom explica cum se face! Ești curios? Să începem!
Pentru a pregăti acest desert, aveți nevoie de:
pentru cremă:
750 grame ciocolată neagră.
750 grame de frișcă lichidă
pentru 3 foi de blat:
3 forme de copt de 22 cm,
425 grame zahăr,
40 grame de unt
425 grame de făină,
65 grame de cacao,
4 ouă,
esență de vanilie,
praf de sare,
un plic de paf de copt.
Tort delicios de ciocolată. O tentație irezistibilă, care vă va cuceri pe loc. Prepararea
Unge cu ulei și presară 3 forme de tort cu diametrul de 22 cm cu cacao. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.
Tăiați untul cubulețe și lăsați-l să se înmoaie. Apoi se bate cu telul electric la viteza moderat. Când compoziția devine pufoasă, se adaugă zahărul și vanilia, continuând să amestecați câteva minute.
Încercați și: Tort cu nucă de cocos și ciocolată albă. Un desert ușor, delicios și pufos ca un nor!
Apoi adăugați câte un ou, amestecând mereu. Separat, cerneți cacao într-un castron mic și adăugați apa clocotită: trebuie să obțineți o pastă netedă, fără cocoloașe. Se lasă să se răcească și se adaugă în amestecul de unt, ouă și zahar.
Vedeți și. Tartă cu mere și ciocolată. O variantă delicioasă și ușoară a clasicei plăcinte cu mere a bunicii
Adăugați sarea, făina și praful de copt cernute. Apoi frământați bine și împărțiți aluatul în 3 părți egale, pe care le transferați în cele 3 forme de tort. Coaceți aproximativ 30-35 de minute. Când cele trei blaturi s-au copt, le scoatem din cuptor și le lăsăm să se răcească 15 minute.
Acum pregătiți crema. Într-o cratiță mare, încălziți frișca lichidă până când începe să fiarbă. Adăugați ciocolata neagră și amestecați bine până când amestecul este omogen și omogen.
Lăsați crema să se răcească, amestecând la fiecare 15 minute. După ce crema a ajuns la temperatura camerei, puneți-o la frigider pentru a fi solidă, dar tartinabilă. Se amestecă din când în când pentru a-i verifica consistența.
Ați putea face și: Tort cu mentă și ciocolată albă: cea mai dulce rețetă pe care ați gustat-o vreodată
Pe un platou puneți primul blat pe care îl acoperiți din belșug cu cremă. Repetați procedură. La final, acoperiți tortul cu crema rămasă. Fiți generoși și folosiți spatula pentru a-i da aspectul de „valuri ondulate”. Iată o adevărată operă de artă care, care te va cu aspectul ei captivant și gustul surprinzător... Lasă-te tentat! Poftă bună!
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News