Detalii cutremurătoare despre uciderea Nicoletei. Femeia și-ar fi implorat soțul italian să-i cruțe viața: „Erik, te rog, oprește-te!”

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Detalii cutremurătoare despre uciderea Nicoletei. Femeia și-ar fi implorat soțul italian să-i cruțe viața: „Erik, te rog, oprește-te!”
Detalii cutremurătoare despre uciderea Nicoletei. Femeia și-ar fi implorat soțul italian să-i cruțe viața: „Erik, te rog, oprește-te!”

Au apărut detalii cutremurătoare despre decesul Nicoletei, moldoveanca ucisă de soțul său în Italia. Erik Zorzi, un șofer de camion italian în vârstă de 42 de ani, din Abano Terme, provincia Padova, este acuzat că și-a ucis soția, Nicoleta Rotaru, o moldoveancă în vârstă de 39 de ani, și a încercat să însceneze sinuciderea acesteia. 

Nicoleta, mamă a două fete, a fost găsită fără viață în cabina de duș a locuinței lor în noaptea de 1 spre 2 august 2023, relatează Il Gazzettino.

Cei doi erau separați din începutul anului 2023, dar continuau să locuiască împreună până când Nicoleta ar fi găsit un loc de muncă stabil. În prima fază, cazul a fost tratat ca un posibil suicid, dar cererea avocaților Nicoletei de a analiza telefonul acesteia a dus la descoperirea unor detalii șocante. Înregistrările făcute de Nicoleta au arătat un tablou sumbru al relației sale cu Zorzi și au dezvăluit ultimele momente ale vieții sale.

 

În noaptea tragediei, Nicoleta a înregistrat o ceartă violentă cu soțul ei

 

Înregistrările audio, prezentate recent în tribunal, scot la iveală strigătele disperate ale victimei, care imploră: „Erik, te rog, oprește-te!” Înregistrările sugerează că Zorzi a folosit violența fizică împotriva soției sale și a încercat să o constrângă să se închidă în baie, unde a murit.

Zorzi a negat vehement acuzațiile, afirmând că Nicoleta s-ar fi închis singură în baie și că el nu a ucis-o. În fața instanței, Zorzi a relatat că în seara de 1 august 2023, Nicoleta a ieșit în oraș cu un nou partener și că el a fost deranjat de faptul că soția sa avea o relație amoroasă cu altcineva.

„Am aflat din întâmplare despre noua relație a Nicoletei. Îmi reproșam că am înregistrări care arătau cum Nicoleta discuta cu alt bărbat”, a spus el.

Zorzi a detaliat că, în acea seară, a folosit un dispozitiv MP4 pentru a înregistra conversațiile Nicoletei cu partenerul ei, pentru a o provoca. Înregistrările audio, prezentate în tribunal, arată cum Nicoleta cere ajutor, în timp ce Zorzi răspunde cu furie și disperare.

În timpul audierii, Zorzi a fost confruntat cu aceste înregistrări și a declarat: „Am fost epuizat și stresat. Nu-mi amintesc exact ce s-a întâmplat în acea noapte. Îmi pare rău pentru tot ce s-a întâmplat.” Potrivit lui, înregistrarea a fost realizată pentru a o provoca pe Nicoleta și nu a fost menționată vreo intenție de a o răni.

 

Bărbatul a încercat să simuleze o sinucidere

 

La ora 04:24 a zilei de 2 august 2023, înregistrările sugerează că Zorzi a încercat să simuleze sinuciderea Nicoletei. Strigătele de ajutor ale femeii s-au stins treptat, iar Zorzi a început să strige numele ei, implorând-o să plece. În acel moment, Zorzi a fost filmat frecând salteaua și stropind-o cu oțet, încercând să mascheze urmele violenței.

Zorzi a fost arestat la 22 martie 2024, după ce autoritățile au descoperit dovezi incriminatoare pe telefonul Nicoletei. Judecătoarea Laura Alcaro a emis ordonanța de arestare, considerând că înregistrările documentează nu doar agresiunea fatală, dar și încercările metodice ale lui Zorzi de a muta corpul Nicoletei și de a simula o sinucidere.

Într-o declarație recentă, judecătoarea a subliniat că „contextul relațional abuziv este bine reprezentat”, menționând că toate dovezile și mărturiile sugerează o relație abuzivă, în care Nicoleta a suferit agresiuni verbale și fizice. Deși Nicoleta a solicitat separarea de soțul ei la începutul anului 2023, cei doi continuau să locuiască împreună în Abano Terme.

Erik Zorzi urmează să fie judecat pe 17 septembrie 2024 pentru acuzația de omor, într-un proces care se preconizează a fi extrem de mediatizat și complex.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel