Detalii cutremurătoare din ancheta uciderii dentistei din Brăila: Suspectul s-a întors în cabinet imediat după comiterea faptei

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Răsturnare de situație în cazul crimei de la Brăila. Cui aparține de fapt ADN-ul găsit sub unghiile doctoriței Gavril
Răsturnare de situație în cazul crimei de la Brăila. Cui aparține de fapt ADN-ul găsit sub unghiile doctoriței Gavril

La o săptămână după ce dentista din Brăila, a fost ucisă în propriul cabinet, concluziile anchetei au condus la arestarea preventivă a unui bărbat de 39 de ani, suspectat că ar fi ucigașul. Iată detalii șocante din anchetă: suspectul s-ar fi întors în cabinet imediat după comiterea faptei .

Potrivit Infobraila.ro, motivarea judecătorului bazată pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere arată că suspectul s-a întors în cabinet la doar două minute după comiterea crimei, conform Digi24.

Deși motivul crimei rămâne necunoscut, anchetatorii au exclus orice legătură conjugală sau de afaceri între victimă și soțul acesteia ca fiind cauza tragediei.

 

Filmul crimei: De la Galați la Brăila

 

În după-amiaza zilei de 16 iulie 2024, suspectul, Maricel Mihai, a fost surprins de camerele de supraveghere în timp ce se deplasa pe strada Decebal, îmbrăcat în pantaloni lungi și un tricou alb, purtând o pungă deschisă la culoare. Potrivit depoziției unui șofer de taxi, Mihai ajunsese în Brăila din Galați cu un taxi alb, purtând o cămașă cu mâneci lungi și o bluză de culoare închisă.

În acea zi, Brăila se confrunta cu temperaturi extreme, atingând 40 de grade Celsius, ceea ce făcea ca vestimentația suspectului să fie atipică.

Ancheta a dezvăluit că Mihai și-a schimbat hainele de mai multe ori și a folosit mai multe taxiuri pentru a-și pierde urma. La ora 16:05, o cameră de supraveghere a surprins un taxi alb deplasându-se pe strada G-ral Eremia Grigorescu. În mașină, pe bancheta din spate, se afla o persoană cu vestimentație deschisă la culoare. La ora 16:06, suspectul, identificat prin vestimentația sa specifică, a fost văzut deplasându-se pe aleea care duce spre strada G-ral Eremia Grigorescu, îmbrăcat într-o bluză cu mâneci lungi, o șapcă sport și o mască chirurgicală albastră.

 

Momentul crimei și revenirea la locul faptei

 

La ora 16:12, suspectul a intrat în cabinetul stomatologic, unde a stat doar 33 de secunde, timp suficient pentru a comite crima. Anchetatorii nu au o filmare directă a atacului, dar leziunile multiple suferite de victimă sugerează un atac brutal și rapid. Victima avea mai multe răni la nivelul mâinilor, indicând o posibilă încercare de autoapărare.

Într-un gest neașteptat, Mihai s-a întors în cabinet la ora 16:15, la doar două minute după ce plecase. Potrivit anchetatorilor, el a revenit pentru a asigura ușa cabinetului, probabil pentru a întârzia descoperirea victimei. Ulterior, suspectul a părăsit zona și s-a îndreptat către strada Ștefan cel Mare.

 

Cum a încercat să își ascundă urma 

 

Traseul ulterior al suspectului a fost conturat cu ajutorul camerelor de supraveghere care l-au surprins schimbându-și hainele într-o zonă cu vegetație și aruncând obiectele care l-ar fi putut da de gol.

La ora 16:18, Mihai era îmbrăcat într-un tricou alb și pantaloni scurți, continuându-și deplasarea pe străzile Brăilei. O altă cameră l-a surprins aruncând o șapcă peste gardul unui imobil, șapcă ce a fost ulterior identificată și supusă cercetării.

Apelul la 112 a fost dat la ora 21:25 de soțul victimei, după ce femeia de serviciu a descoperit crima. Traseul minuțios refăcut de anchetatori și dovezile adunate au dus la arestarea preventivă a lui Maricel Mihai, suspectat de uciderea dentistei din Brăila. Ancheta continuă pentru a stabili motivul exact al crimei și pentru a aduce toate dovezile necesare în fața justiției.

Această crimă brutală a șocat comunitatea din Brăila, subliniind importanța supravegherii video și a promptitudinii în intervențiile poliției.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel