Există o avalanșă de dezinformare a Federației Ruse care vine către noi, în jurul COVID, în jurul altor probleme, inclusiv în jurul momentelor de alegeri, ceea ce este intolerabil, spune secretarul general NATO, Mircea Geoană. El critică și concentrarea trupelor rusești în jurul Ucrainei, scrie Mediafax.
„Există o intensificare a tensiunilor, există o diversificare a instrumentelor pe care țări ca Belarus sau Federația Rusă le folosesc împotriva noastră, inclusiv dezinformare masivă, inclusiv știri false, inclusiv amplificarea unor tensiuni care sunt reale uneori în țările noastre”, spune la Digi24 secretarul general adjunct NATO, Mircea Geoană.
Unitate de combatere a dezinformării
El susțíne că responsabilii NATO și cei ai Comisiei Europene lucrează „zi de zi” la o unitate de combatere a dezinformării.
„Există o avalanșă de dezinformare care vine către noi, în jurul COVID, în jurul altor probleme, în America în jurul problemelor rasiale, în jurul momentelor de alegeri. Este intolerabil. Jocul ăsta se joacă și are niște limite, dar în momentul în care încerci să influențezi alegerea democratică pentru președinte, pentru Parlament sunt lucruri inacceptabile. Observăm cu preocupare și amenințări de tip tradițional, sisteme de rachetă ultramoderne, amplasamente în diverse locații a unor sisteme avansate oarecum mai clasice, observăm cu îngrijorare folosirea ultimei generații de arme anti-satelit... (...) Din zona cyber, din zona spațiu, din zona dezinformare, din zona hibridă, din zona tradițională militară, din zona echipamente, inclusiv la nivel nuclear există o perioadă... De asta NATO este important”, adaugă Geoană.
El critică și concentrarea trupelor rusești în jurul Ucrainei
„Să nu mai folosească NATO ca pretext pentru intenția evidentă de a recrea sfere de influență în Europa. Ce se întâmplă în jurul Ucrainei, pentru că Crimeea este teritoriu ucrainian, vedem cu preocupare această concentrare neobișnuită de forțe militare. Spunem extrem de clar: este un lucru pe care Federația Rusă trebuie să înceteze să-l mai facă, să nu escaladeze, să înțeleagă că dialogul și diplomația sunt necesare. O nouă incursiune militară va avea, din punct de vedere politic, economic și financiar, un cost foarte sever pentru Federația Rusă”, conchide oficialul NATO.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News