Publicitate
După scandalul uriaș care a fost declanșat în România, după ce Curtea Constituțională i-a invalidat candidatura pentru alegerile prezidențiale, Diana Șoșoacă anunță că-și va depune candidatura pentru Senatul României. Asta în condițiile în care Șoșoacă și-a ocupat deja funcția de europarlamentar la Bruxelles, alături de Luis Lazarus.
"Europarlamentarul Diana Şoşoacă, preşedintele Partidului S.O.S. România, îşi va depune joi, 17 octombrie, de la ora 10.00, candidatura pentru Senatul României, la sediul Biroului Electoral de Circumscripţie al Municipiului Bucureşti de pe Str. Batiştei nr. 13, Sector 2 Bucureşti. În tandem cu europarlamentarul Diana Şoşoacă, prima pe lista S.O.S. România pentru Senat, pe locul I la Camera Deputaţilor din partea Partidului S.O.S. România, va candida deputatul Dumitru Coarnă.
Cu această ocazie, preşedintele Partidului S.O.S. România va prezenta lista completă a candidaţilor partidului la alegerile parlamentare pentru Circumscripţia 42 Bucureşti," anunță SOS România.
Diana Șoșoacă și candidaturile
În ultima lună, Diana Șoșoacă ajunge practic să depună un număr de trei candidaturi: două au fost pentru alegerile prezidențiale și una pentru Senatul României.
Candidatura Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale din 2024 a fost invalidată de Curtea Constituțională a României (CCR) din motive care depășesc simpla neîndeplinire a condițiilor formale, precum strângerea de semnături.
CCR a decis că declarațiile și luările de poziție publice ale acesteia, care desconsiderau respectarea Constituției și promovau un discurs antidemocratic și antisemit, contravin valorilor fundamentale ale statului de drept. Prin urmare, CCR a considerat că Șoșoacă nu îndeplinește condițiile necesare pentru a candida la funcția de președinte, conform articolului 37 din Constituție, care impune ca un candidat să respecte principiile democrației și statului de drept.
Decizia a provocat reacții puternice, inclusiv critici din partea unor judecători sau oameni politici care consideră că CCR nu ar trebui să impună condiții suplimentare de eligibilitate, în absența unei interdicții clare prevăzute de lege.
De asemenea, la rândul ei, Diana Șoșoacă a reacționat vehement și a acuzat o „acaparare” a justiției și considerând decizia ca fiind un atac direct asupra sa și asupra susținătorilor
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News